ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αίνιγμα με τη μοίρα της τελευταίας αγνοούμενης της τραγωδίας στο Μαϊάμι

Estelle Hedaya
MICHELLE BORRIELLO/FACEBOOK

Οι έρευνες στα συντρίμμια του συγκροτήματος διαμερισμάτων που κατέρρευσε στη Φλόριντα ολοκληρώθηκαν, μα μία αγνοούμενη παραμένει άφαντη.

Οι έρευνες για πτώματα στα συντρίμμια του συγκροτήματος που κατέρρευσε στη Φλόριντα έλαβαν τέλος, ωστόσο μία αγνοούμενη, η 54χρονη Εστέλ Χεντάγια, παραμένει εξαφανισμένη.

Τουλάχιστον 97 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην κατάρρευση του 12 ορόφων Champlain Towers South, στις πρώτες πρωινές της 24ης Ιουνίου. Ωστόσο, η σορός της 54χρονης Εστέλ Χεντάγια δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα, και η οικογένειά της λέει πως το επίσημο τέλος των ερευνών την αφήνει αβοήθητη και προβληματισμένη ότι η 54χρονη θα ξεχαστεί.

Ουδείς ανασύρθηκε ζωντανός από τα χαλάσματα μετά τις πρώτες ώρες που ακολούθησαν την καταστροφή, και οι αρχές άλλαξαν την αποστολή των σωστικών συνεργείων από έρευνα και διάσωση σε προσπάθεια ανάσυρσης στις 7 Ιουλίου.

Αντιμετωπίζοντας τροπικές καταιγίδες και τον κίνδυνο της αστάθειας των χαλασμάτων, οι διασώστες εργάζονταν ανάμεσα σε 13.000 τόνους μπετόν.

Ο χώρος έχει σε μεγάλο βαθμό εκκαθαριστεί, με τα χαλάσματα να μεταφέρονται σε αποθήκες της πολιτείας για περαιτέρω εξέταση.

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών, αξιωματούχοι ευχαρίστησαν τους πυροσβέστες που εργάζονταν 12ωρες βάρδιες. «Είναι προφανώς συντριπτικό. Είναι προφανώς μια δύσκολη κατάσταση γενικά» είπε ο Άλαν Κομίνσκι, αξιωματικός της πυροσβεστικής, σε τελετή την Παρασκευή. «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος για τους άνδρες και τις γυναίκες που αντιπροσωπεύουν το Miami-Dade Fire Rescue».

Αξιωματούχοι λένε ότι δεν υπάρχουν άλλα πτώματα στον χώρο, μα η ανακοίνωση αυτή αποτέλεσε βαρύ χτύπημα και τους συγγενείς και φίλους της Χεντάγια, που θεωρείται ότι ήταν το 98ο θύμα. Ο νεότερος αδελφός της, Άικι, έδωσε δείγματα DNA και επισκέφθηκε τον χώρο δύο φορές.

Μεταξύ των θυμάτων της καταστροφής ήταν η επτάχρονη κόρη ενός πυροσβέστη του Μαϊάμι, μια 92χρονη και η αδελφή της πρώτης κυρίας της Παραγουάης.

Ο χώρος είναι υπό τον έλεγχο της αστυνομίας, ενώ η αιτία που το κτήριο κατέρρευσε παραμένει άγνωστη.

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.472 νέα κρούσματα, στους 133 οι διασωληνωμένοι και 8 νέοι θάνατοι