ΚΟΣΜΟΣ

Toυρκοκυπριακό «όχι» σε Βαρώσια υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ

Βαρώσια
Η περιοχή των Βαρωσίων.
AP

Τα Βαρώσια δεν μπορούν να περάσουν στον έλεγχο του ΟΗΕ, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ.

Τα Βαρώσια είναι εντός των «συνόρων» της «τδβκ» και δεν μπορούν να περάσουν στον έλεγχο του ΟΗΕ, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, τη Δευτέρα, υποστηρίζοντας πως τα βήματα που γίνονται στη συγκεκριμένη περιοχή είναι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Ο ηγέτης του ψευδοκράτους προήδρευσε σε συνάντηση του «υπουργικού συμβουλίου» σχετικά με το θέμα του ανοίγματος των Βαρωσίων, και πρόσθεσε πως η τουρκική πλευρά τώρα δίνει έμφαση στην πολιτική για τη λύση των δύο κρατών με βάση την ισότητα κυριαρχίας στην Κύπρο. Επίσης, ισχυρίστηκε πως το άνοιγμα των Βαρωσίων αποτελεί «σημαντική διάσταση» αυτής της πολιτικής. «Αυτή η νέα πολιτική και κατανόηση στην Κύπρο μετά από χρόνια διατηρείται με τη μεγάλη υποστήριξη του προέδρου, της κυβέρνησης και της Δημοκρατίας της Τουρκίας» σημείωσε.

Υπογραμμίζοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σε ομοσπονδιακή βάση στην Κύπρο, ο Τατάρ είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν βλέπει την τουρκική πλευρά ως ίση, οπότε προωθείται η λύση των δύο κρατών.

Σχετικά με τα Βαρώσια, είπε πως «τα Βαρώσια είναι εντός των ‘συνόρων’ της ‘τδβκ’, υπάρχουν σχόλια σχετικά με μεταφορά τους στα Ηνωμένα Έθνη. Δεν θα το σεβαστούμε ποτέ αυτό, και αυτές οι αποφάσεις δεν μας δεσμεύουν».

Με πληροφορίες από Daily Sabah

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καύσωνας: Πού θα δείξει 46 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν με πυρκαγιά