ΚΟΣΜΟΣ

Νεοναζιστική οργάνωση στοχοποιεί 163 πανεπιστημιακούς

Νεοναζιστική οργάνωση στοχοποιεί 163 πανεπιστημιακούς

Λίστα με τα ονόματα 163 καθηγητών πανεπιστημίου στην Ιταλία αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από νεοναζιστική οργάνωση, τους οποίους κατηγορεί για «συνέργεια με το Ισραήλ».

Πρόκειται για καθηγητές που διδάσκουν σε 26 πανεπιστήμια της Ιταλίας και χαρακτηρίζονται από την οργάνωση Holy War ως «sayanim», δηλαδή «πρόθυμοι να υπηρετήσουν το Ισραήλ έστω και αν δεν ζουν στο εβραϊκό κράτος». Οι Ιταλοί πανεπιστημιακοί που περιέχονται στη λίστα δεν είναι όλοι εβραϊκής καταγωγής.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η ιστοσελίδα της νεοναζιστικής οργάνωσης «τίθεται συνεχώς εκτός λειτουργίας από τις αστυνομικές αρχές της μισής υφηλίου, αλλά καταφέρνει πάντα να ξανακάνει την εμφάνισή της στο διαδίκτυο».

Παράλληλα, το Holy War δημοσιεύει και μια δεύτερη λίστα με ονόματα Ιταλών δημοσιογράφων, συγγραφέων, βουλευτών, καθηγητών και σημειολόγων που κατηγορούνται επίσης για «συνέργεια με το Ισραήλ».

Η ιταλική αστυνομία προσπαθεί να βρει το νήμα της όλης υπόθεσης και να εξακριβώσει ποιος κρύβεται πίσω από το ρατσιστικό αυτό παραλήρημα. Τα μέσα ενημέρωσης, από την μεριά τους, δεν κρύβουν ότι «η χρονική σύμπτωση με το τραγικό συμβάν της Τουλούζης είναι κάθε άλλο παρά καθησυχαστική».

Το ιταλικό υπουργείο εσωτερικών έδωσε οδηγίες, ώστε «να αυξηθεί η φύλαξη των λεγόμενων ευαίσθητων στόχων, ιδίως της εβραϊκής κοινότητας και για την εντατικοποίηση των ερευνών επί των ρατσιστικών και αντισημιτικών μηνυμάτων και απειλών που φθάνουν από το διαδίκτυο».