ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ συγκάλεσε ο Μπορέλ

Αφγανιστάν
Ανησυχία στην Ευρώπη για την επικράτηση των Ταλιμπάν
AP Images

Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, συγκάλεσε έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών την Τρίτη (17.08) μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Έκδηλη είναι η ανησυχία της Ευρώπης για τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Η επικράτηση των ταλιμπάν έφερε σκηνές χάους στη χώρα και κυρίως στην Καμπούλ, όπου άνθρωποι με κάθε τρόπο προσπαθούν να αποχωρήσουν κι έφτασαν ακόμα και στο σημείο να «κρεμαστούν» από φτερά και ρόδες αεροπλάνων που αναχωρούν άρον άρον από εκεί.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, σε μήνυμά του στο Twitter ανέφερε πως συγκαλεί την έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, για να γίνει μια πρώτη αξιολόγηση της κατάστασης.

«Σε συνέχεια των τελευταίων εξελίξεων στο Αφγανιστάν και έπειτα από εντατικές επαφές με τους εταίρους μας τις τελευταίες ημέρες και ώρες, αποφάσισα να συγκαλέσω έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ αύριο το απόγευμα για μια πρώτη αξιολόγηση. Το Αφγανιστάν βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Η ασφάλεια και η ευημερία των πολιτών του, καθώς και η διεθνής ασφάλεια διακυβεύονται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα του Ζοζέπ Μπορέλ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Κερατέα: Μεγάλο και ενιαίο το μέτωπο - Μάχη για να μην καεί ο Εθνικός Δρυμός του Σουνίου