ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ: «Βαρβαρότητα», «σφαγή», «μακελειό» στα διεθνη πρωτοσέλιδα

Επίθεση καμπούλ πρωτοσέλιδα
Τα πρωτοσέλιδα του διεθνή τύπου για την επίθεση στην Καμπούλ
Guardian

Η διπλή επίθεση στην Καμπούλ που άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς πρωταγωνιστεί στα διεθνή πρωτοσέλιδα

H διπλή φονική επίθεση στην Καμπουλ όπως είναι αναμενόμενο φιλοξενείται στα περισσότερα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σε όλο τον κόσμο που αναφέρονται στο μακελειό από το χτύπημα του Ισλαμικού Κράτους του Χορασάν με άλλες εφημερίδες να αναφέρονται απλά στο γεγονός, άλλες να χρησιμοποιούν λέξεις όπως «βαρβαρότητα» και άλλες να επιρρίπτουν στον Τζο Μπάιντεν την ευθύνη για την εξέλιξη αυτή.

Στη Βρετανία οι περισσότερες εφημερίδες χρησιμοποιούν για εικονογράφηση τη φωτογραφία του Wakil Khosar για το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων με τον Guardian να επιλέγει για τίτλο τον αριθμό των απωλειών ανάμεσα στις τάξεις του στρατού των ΗΠΑ. Με την ίδια φωτογραφία και παρόμοιο τίτλο και ο Telegraph.

Η Mirror επέλεξε για τίτλο στο πρωτοσέλιδό της τη λέξη «βαρβαρότητα» κάνοντας επίσης λόγο για μάχη με το χρόνο προκειμένου να ολοκληρωθεί η απομάκρυνση των εγκλωβισμένων στην Καμπούλ τονίζοντας ότι οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται για περισσότερες επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος.

Για «το τραγικό αντίτιμο της παράδοσης» κάνει λόγο η Mail χρησιμοποιώντας την ίδια φωτογραφία με Guardian και Telegraph τονίζοντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δικαιολόγησε την αποχώρηση με το σκεπτικό ότι θέλει να σώσει τις ζωές των Αμερικανών στρατιωτών μολονότι κανείς δεν είχε πεθάνει τους τελευταίους 18 μήνες».

Τη φράση «κόλαση επί Γης» χρησιμοποιεί η εφημερίδα Sun χρησιμοποιώντας για εικονογράφηση μια φωτογραφία με παιδιά να επιδεικνύουν βρετανικά διαβατήρια στην περιοχή όπου συνέβη η βομβιστική επίθεση λίγες ώρες πριν το χτύπημα του ISIS.

Οι Times στο πρωτοσέλιδό τους για τις απώλειες στην Καμπούλ επιλέγουν να επικεντρωθούν στο γεγονός ότι στη Βρετανική πρεσβεία στην Καμπούλ αφέθηκαν έγγραφα στα οποία περιέχονταν πληροφορίες για Αφγανούς που είχαν συνεργαστεί με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. «Πρόσφυγες και πεζοναύτες των ΗΠΑ δολοφονήθηκαν δίπλα-δίπλα» σημειώνουν στο δικό τους πρωτοσέλιδο οι Financial Times ενώ για μακελειό κάνει λόγο η Express.

Στην Ισπανία η El Mundo κάνει λόγο για νίκη των τζιχαντιστών με λουτρό αίματος σε βάρος των Αμερικανών και η El País μιλά για σφαγή κατά την εκκένωση της Καμπούλ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Διοικητής Α.Τ. Ερέτριας: Αυτοκτόνησε ή τον πυροβόλησαν; Το μυστήριο και οι κρίσιμες ώρες