ΚΟΣΜΟΣ

Μοζαμβίκη: Τζιχαντιστές του Iσλαμικού Κράτους αποκεφάλισαν τρεις ανθρώπους

Μοζαμβίκη: Τζιχαντιστές του Iσλαμικού Κράτους αποκεφάλισαν τρεις ανθρώπους

Τρεις άνθρωποι αποκεφαλίστηκαν σε ένα χωριό της επαρχίας Κάμπο Ντελγκάντο στο βορά της Μοζαμβίκης που έχει μετατραπεί σε άνδρο τζιχαντιστών.

Η μακάβρια πράξη πιστεύεται ότι είναι έργο ανταρτών που συνδέονται με την ομάδα του Ισλαμικού Κράτους που διαφεύγει από τις συνεχιζόμενες κοινές επιχειρήσεις των στρατευμάτων της Μοζαμβίκης και της Ρουάντα.

Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη, αλλά οι λόγοι πίσω από τις δολοφονίες παραμένουν άγνωστοι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Τα τρία τεμαχισμένα πτώματα λέγεται ότι βρέθηκαν από τους χωρικούς το πρωί. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν επίσης ότι είδαν ένα όχημα χωρίς πινακίδα κυκλοφορίας να κινείται.

Την περασμένη εβδομάδα, τρεις ψαράδες φέρεται να αποκεφαλίστηκαν στην περιοχή Μακόμια, η οποία επίσης φέρεται να πραγματοποιήθηκε από τζιχαντιστές που διαφεύγουν.

Το περιστατικό αναφέρθηκε από άλλους ψαράδες που επέζησαν της επίθεσης. Οι αποκεφαλισμοί σημιεώνονται σε μια εποχή που η αίσθηση της ηρεμίας και της ασφάλειας φαίνεται να επιστρέφει σε πολλές περιοχές του Κάμπο Ντελγκάντο ως αποτέλεσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Οι τζιχαντιστές κατηγορούνται για αρκετούς μαζικούς αποκεφαλισμούς από τότε που ξεκίνησαν την εξέγερσή τους το 2017.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος για τον Νίκο Ευαγγελάτο - Πέθανε ο πατέρας του

Μπουρλά: Η Pfizer ξεκίνησε δεύτερη φάση δοκιμών για φάρμακο κατά του κορονοϊού

Υπόθεση Σεμέδο: Κατέθεσε η 16χρονη μάρτυρας - Τι είπε στην ανακρίτρια