Ο Σαντόρουμ νικητής στις προκριματικές της Λουιζιάνας

Newsbomb

Οι Ρεπουμπλικάνοι της πολιτείας της Λουιζιάνας έδωσαν στον υπερσυντηρητικό Ρικ Σαντόρουμ τη νίκη στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα του κόμματος.

Ο πρώην γερουσιαστής της Πενσιλβάνια κέρδισε το 49% των ψήφων, έναντι 27% του βασικού του αντιπάλου, Μιτ Ρόμνεϊ. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νιουτ Γκίνγκριτς έλαβε ποσοστό 16%, ενώ ο Ρον Πολ περιορίστηκε στο 5%.

Η Λουιζιάνα είναι η ενδέκατη Πολιτεία που κερδίζει ο Σαντόρουμ, ο οποίος χαρακτήρισε «ιστορικές» τις εκλογές αυτές.

«Ο Ρόμνεϊ έκανε εντατική εκστρατεία εδώ, ξοδεύοντας πολλά χρήματα, όμως οι κάτοικοι της Λουιζιάνας δεν εντυπωσιάστηκαν από τα ψέματα και την αρνητική εκστρατεία: ψήφισαν ένα γνήσιο συντηρητικό», ανέφερε ο Σαντόρουμ, υιοθετώντας την άποψη της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος ότι ο Ρόμνεϊ είναι υπερβολικά μετριοπαθής.

Πάντως, ο Μιτ Ρόμνεϊ παραμένει το μεγάλο φαβορί για να τεθεί απέναντι στον Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Ρόμνεϊ έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μέχρι σήμερα 560 εκλέκτορες από τους 1.144 που χρειάζεται για να εξασφαλίσει το χρίσμα στο Συνέδριο του κόμματος, που θα διεξαχθεί στα τέλη Αυγούστου.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved