ΚΟΣΜΟΣ

Κυπριακές Οργανώσεις κατά Ελπιδοφόρου: Αδιανόητο να εμφανίζεται στην ίδια εξέδρα με τον Τατάρ

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος
AP Photo

Τη βαθιά απογοήτευσή της εκφράζει η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής για τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου».

Σε δελτίο Τύπου, ο ομοσπονδία τονίζει πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε την 20ή Ιουλίου του 1974, την παράνομη τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τα θλιβερά αποτελέσματα της οποίας συνεχίζει να βιώνει ο Ελληνισμός».

«Είναι αδιανόητο να εμφανίζεται ο Αρχιεπίσκοπος στην ίδια εξέδρα με τον κατοχικό ηγέτη», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

«Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, εκφράζει τη βαθιά της απογοήτευση για τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε την 20η Ιουλίου του 1974, την παράνομη τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τα θλιβερά αποτελέσματα της οποίας συνεχίζει να βιώνει ο Ελληνισμός. Η απόφαση του Αρχιεπισκόπου να παραστεί στα εγκαίνια, παρουσία μάλιστα του Τατάρ, προκαλεί και δεν συνάδει με τα συμφέροντα, τις αρχές και τις αξίες της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας και της Κύπρου.

Για κάθε Ελληνοκύπριο, για κάθε Ομογενή που για 47 χρόνια αγωνίζεται για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού είναι αδιανόητο να εμφανίζεται ο Αρχιεπίσκοπος στην ίδια εξέδρα με τον κατοχικό ηγέτη, ο οποίος με τις συνεχείς προκλητικές και εμπρηστικές του δηλώσεις υποσκάπτει οποιαδήποτε προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού.

Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής θεωρεί ότι η παρουσία του Αρχιεπισκόπου προκάλεσε το αίσθημα δικαιοσύνης και απογοήτευσε την Ελληνοκυπριακή Ομογένεια. Η Εκκλησία ήταν πάντα στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων της μαρτυρικής νήσου και δεν είναι σώφρων να προκαλεί με τέτοιου είδους κινήσεις. Ο Αρχιεπίσκοπος, ο θρησκευτικός μας ηγέτης, οφείλει να εμψυχώνει το αγωνιστικό μας φρόνημα και να πρωτοστατεί στους αγώνες για τα δίκαια του Ελληνισμού.»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στη Ρόδο: Αυτή είναι η εκπαιδευτικός που σκότωσε πριν αυτοκτονήσει ο σύντροφός της

Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ: Τέλος το Taxisnet θα τα βρείτε στο MyAADE - Πώς θα πληρώσετε

Ιωάννα Μαλέσκου: Ξέσπασε για το «κόψιμο» της εκπομπής της - Η απάντηση στην Καινούργιου