ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Συνδικάτο πυροσβεστών προσέφυγε δικαστικά κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Πυροσβέστες στη Νέα Υόρκη
Πυροσβέστες στη Νέα Υόρκη
A.P

Συνδικάτο πυροσβεστών της πόλης της Νέας Υόρκης προσέφυγε δικαστικά κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζόμενων στον δήμο

Συνδικάτο που εκπροσωπεί τους πυροσβέστες της πόλης της Νέας Υόρκης προσέφυγε σε δικαστήριο της πολιτείας ζητώντας να μην εφαρμοστεί η απόφαση του δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάζιο, βάσει της οποίας στις υπηρεσίες του δήμου θα μπορούν να εργάζονται μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19.

Οι επικεφαλής του συνδικάτου Uniformed Firefighters Association έχουν ήδη ζητήσει τους μη εμβολιασμένους πυροσβέστες να πάνε κανονικά στην εργασία τους, αψηφώντας την εντολή του ντε Μπλάζιο.

Χιλιάδες εργαζόμενοι στον δήμο της Νέας Υόρκης ενδέχεται να μην μπορέσουν να εργαστούν τη Δευτέρα, αν δεν μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της covid-19.

Πολλοί πυροσβέστες, αστυνομικοί και εργαζόμενοι στην καθαριότητα έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην εντολή αυτή, με τις αρχές της πόλης να μην γνωρίζουν αν θα μπορούν να προσφέρουν βασικές υπηρεσίες στους περισσότερους από 8 εκατομμύρια κατοίκους της.

Ήδη την προηγούμενη Δευτέρα συνδικάτο των αστυνομικών προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας να μην εφαρμοστεί η εντολή ντε Μπλάζιο, όμως την Τετάρτη δικαστής της πολιτείας της Νέας Υόρκης απέρριψε την προσφυγή.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης έδωσε διορία μέχρι σήμερα το απόγευμα στους περίπου 50.000 εργαζόμενους στις υπηρεσίες του δήμου να υποβάλουν στις υπηρεσίες τους πιστοποιητικό εμβολίασμού κατά της covid-19. Σε διαφορετική περίπτωση θα τεθούν σε αργία άνευ αποδοχών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πλεύρης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων για μεικτούς χώρους – «Όχι» σε οριζόντιο lockdown

Άγριο έγκλημα στην Κρήτη - Σκότωσε με μαχαίρι την πρώην σύζυγό του και απειλεί να αυτοκτονήσει

Καταρρέει ο Ερντογάν: «Χαριστική βολή» η ενεργειακή κρίση – Ο κίνδυνος για την Ελλάδα