ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: 5 νεκροί και τουλάχιστον 40 τραυματίες απο το μακελειό σε χριστουγεννιάτικη παρέλαση

To μακελειό στις ΗΠΑ
To μακελειό στις ΗΠΑ
ΑP

Τρόμος και φρίκη στην πόλη  Γουόκεσα της πολιτείας Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, όπου ένα όχημα παρέσυρε πεζούς -ανάμεσά τους και μικρά παιδιά- σε χριστουγεννιάτικη παρέλαση.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 40 τραυματίσθηκαν όταν όχημα έπεσε πάνω σε ανθρώπους που συμμετείχαν σε παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη παρτέλαση στη Γουόκεσα της πολιτείας Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνηση της Γουόκεσα.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Νταν Τόμσον είπε ότι το αυτοκίνητο χτύπησε περισσότερους από 20 ανθρώπους, ανάμεσά τους και παιδιά.

Πλάνα που κυκλοφόρησαν στο δαδίκτυο δείχνουν ένα κόκκινο όχημα SUV να περνά μέσα από μια χριστουγεννιάτικη παρέλαση στην πόλη Γουόκεσα , δυτικά του Μιλγουόκι, περίπου στις 16:40 τοπική ώρα .

Σύμφωνα τα αμερικανικά ΜΜΕ, βασικός ύποπτος για το μακελειό είναι ο ράπερ Darrell Brooks jr, με το παρατσούκλι «Mathboi Fly».

Μάλιστα σε βίντεο κλιπ του φαίνεται να τραγουδά μπροστά από ένα κόκκινο SUV, ίδιο με αυτό που παρέσυρε παιδιά και ενηλίκους στην Γουόκεσα.

O 39χρονος άνδρας που έχει συλληφθεί «είναι εγκληματίας καριέρας σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το κλειδί ενός οχήματος Ford.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το περιστατικό δεν φαίνεται να είναι τρομοκρατική ενέργεια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: «Κορμιά πετούσαν δεξιά-αριστερά» - 28 οι τραυματίες από το αυτοκίνητο που έπεσε σε παρέλαση

Σφίγγει ο κλοιός για τον ηθοποιό Λ.Φ. που καταγγέλλεται για βιασμό - Τι υποστηρίζει

«Ότι έγινε, έγινε συναινετικά»: Τι υποστηρίζει ο ηθοποιός Λ.Φ. που καταγγέλλεται για βιασμό