ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Κορμιά πετούσαν δεξιά-αριστερά» - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για το μακελειό στο Ουισκόνσιν

ΗΠΑ: «Κορμιά πετούσαν δεξιά-αριστερά» - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για το μακελειό στο Ουισκόνσιν
ΗΠΑ: Σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες μετά το περιστατικό με αυτοκίνητο που έπεσε σε χριστουγεννιάτικη παρέλαση στο Ουισκόνσιν -
AP PHOTO

ΗΠΑ: Σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες μετά το περιστατικό με αυτοκίνητο που έπεσε σε χριστουγεννιάτικη παρέλαση στο Ουισκόνσιν - Παιδιά ανάμεσα στους τραυματίες - Υπάρχουν και νεκροί

Σοκ έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η «εισβολή» οχήματος σε χριστουγεννιάτικη παρέλαση στην πόλη Γουόκεσα, στην πολιτεία του Ουισκόνσιν, με τον μέχρι στιγμής απολογισμό να κάνει λόγο για τουλάχιστον 5 νεκρούς και 40 τραυματίες ανάμεσα τους και μαθητές σχολείων.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) όταν ένα κόκκινου χρώματος SUV έπεσε πάνω στους ανυποψίαστους συμμετέχοντες στην χριστουγεννιάτικη παρέλαση χωρίς ακόμα να έχει δοθεί απάντηση για το αν μιλάμε για τρομοκρατική επίθεση.

Όπως ανακοίνωσε ο επίσκοπος του Μιλγουόκι ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν ιερείς αλλά και παιδιά από το καθολικό σχολείο της Γουοκέσα.

Προσοχή! Τα βίντεο που ακολουθούν περιέχουν σκληρές εικόνες

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι «κορμιά πετούσαν δεξιά και αριστερά» και ότι οι άνθρωποι άρχισαν να φωνάζουν «φύγετε, φύγετε» για να γλιτώσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Όπως είπαν ανάμεσα στα θύματα βρίσκονταν και παιδιά που παρσύρθηκαν από το όχημα.

Γυναίκα δήλωσε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Fox6 πως το SUV χτύπησε κυρίως μαθήτριες 9 ως 15 ετών, μέλη ομάδας χορού που συμμετείχε στην παρέλαση. Αφηγήθηκε πως αρχικά επικράτησε σιωπή, κατόπιν ακούστηκαν ουρλιαχτά και κόσμος άρχισε να τρέχει προς το σημείο για να βοηθήσει, ανέφερε το Fox6. Σύμφωνα με την εκτίμηση άλλου αυτόπτη μάρτυρα, το αυτοκίνητο είχε αναπτύξει ταχύτητα μεταξύ 60 και 70 χιλιομέτρων όταν χτύπησε κόσμο.

Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Γουακέσα για την υπόθεση έχει συλληφθεί ένα άτομο ενώ στα χέρια των αρχών βρίσκεται και το κόκκινο SUV. O ίδιος επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον ένας αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον του κόκκινου SUV, χωρίς να τραυματιστεί κανένας από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην παρέλαση ή την παρακολουθούσαν συμπληρώνοντας ότι δεν υπήρξαν πυρά μέσα από το όχημα.

Τα σχολεία στη Γουόκεσα θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και θα είναι διαθέσιμοι ψυχολόγοι για τους μαθητές που μπορεί να χρειάζονται υποστήριξη, ανέφερε η τοπική διεύθυνση εκπαίδευσης.

Η τραγωδία στη Γουόκεσα καταγράφηκε στο τέλος μιας εβδομάδας που σημαδεύτηκε από ένταση στο Ουισκόνσιν, όπου ο νεαρός ακροδεξιός Κάιλ Ρίτενχαους απαλλάχθηκε στη δίκη του για τους φόνους δύο ανδρών εν μέσω ταραχών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον της αστυνομικής βίας στην Κενόσα, μόλις 80 χιλιόμετρα μακριά.

Με πληροφορίες από New York Post, CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Όλα όσα αλλάζουν από σήμερα - Από πού αποκλείονται οι μη εμβολιασμένοι

Σφίγγει ο κλοιός για τον ηθοποιό Λ.Φ. που καταγγέλλεται για βιασμό - Τι υποστηρίζει

«Ότι έγινε, έγινε συναινετικά»: Τι υποστηρίζει ο ηθοποιός Λ.Φ. που καταγγέλλεται για βιασμό