ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: 69χρονος διασώθηκε μετά από 22 ώρες στη θάλασσα - «Επέζησε από θαύμα»

Διάσωση Ιαπωνία
Ο άνδρας, ήταν μόνος του στη βάρκα του, ανοιχτά των νοτιοδυτικών ακτών της περιφέρειας Καγκοσίμα
Video/Screen grab

Ένας 69χρονος άνδρας διασώθηκε, μετά από 22 ώρες στα ανοιχτά της Ιαπωνίας, με τις Αρχές να αποκαλούν το ότι επέζησε «θαύμα».

Ο άνδρας, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, ήταν μόνος του στη βάρκα του, ανοιχτά των νοτιοδυτικών ακτών της περιφέρειας Καγκοσίμα, με προορισμό το νησί Γιακουσίμα, το απόγευμα του Σαββάτου όταν το σκάφος του ανετράπη.

Κατάφερε να καλέσει ένα συνάδελφό του στο νησί για να τον ειδοποιήσει, αλλά παρά τις προσπάθειες της ακτοφυλακής, δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί έως την επόμενη ημέρα, όταν οι διασώστες τον εντόπισαν να κάθεται πάνω στη μηχανή του αναποδογυρισμένου σκάφους, γαντζωμένος από ένα μέρος της προπέλας.

«Ήταν μόνος στη θάλασσα για 22 ώρες. Είμαι εντυπωσιασμένος από τις ικανότητές του για επιβίωση», είπε ένας αξιωματούχος της ακτοφυλακής, που αρνήθηκε να κατονομαστεί. Δραματικά πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα το λιμενικό δείχνουν μια ομάδα να πλησιάζει τον άνδρα με βάρκα, φωνάζοντας: «Ερχόμαστε! Λίγο ακόμα! Κρατηθείτε!».

Ο άνδρας μπόρεσε να τυλιχθεί με ένα πλαστικό, κι έτσι κατάφερε να παραμείνει ζεστός, είπαν οι αξιωματούχοι. «Είναι θαύμα που επέζησε», πρόσθεσε ένας αξιωματούχος της ακτοφυλακής, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Βρήκαν την 16χρονη κόρη τους κρεμασμένη

Κύμα οργής για το πρόστιμο των 100 ευρώ: «Δεν ταιριάζουν σε δημοκρατία αυτά τα μέτρα»

Νέα μέτρα: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60, αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα

Χαμός στο Twitter με το πρόστιμο των 100 ευρώ: «Έχουμε αρχίσει να ντρεπόμαστε και οι εμβολιασμένοι»