ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Ολλανδία: Μεγάλη διαδήλωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού - «Ιατρική ελευθερία τώρα!»

Διαδήλωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην Ολλανδία
Μεγάλη συμμετοχή πολιτών στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού
Twitter

Το πλήθος στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας διαδήλωσε κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους δρόμους της πόλης κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Ιατρική Ελευθερία Τώρα!»

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Ουτρέχτη, στην κεντρική Ολλανδία, για να διαμαρτυρηθούν για τους νέους περιορισμούς κατά του κορονοϊού, που τέθηκαν σε ισχύ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το πλήθος διαδήλωσε στους δρόμους της πόλης κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Ιατρική Ελευθερία Τώρα!» αλλά και σημαίες της Ολλανδίας. Ισχυρή αστυνομική παρουσία ήταν ορατή κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησαν οι διαδηλωτές.

Είναι η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση στην Ολλανδία κατά των μέτρων, που περιλαμβάνουν το κλείσιμο τη νύχτα των μπαρ, εστιατορίων και των περισσότερων καταστημάτων, με στόχο την αναχαίτιση ενός κύματος με κρούσματα ρεκόρ της Covid-19, που απειλεί να κυριεύσει το σύστημα υγείας της χώρας.

Πριν από δύο εβδομάδες, βίαιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ολλανδία, αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια να απαγορεύσει την πρόσβαση στους δημόσιους χώρους στους ανεμβολίαστους πολίτες. Αυτά τα σχέδια προκάλεσαν την αντίθεση του κοινοβουλίου, μεταξύ άλλων από κόμματα του ίδιου του κυβερνητικού συνασπισμού και έκτοτε δεν έχουν εφαρμοστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δύσκολες ώρες για τον Χρήστο Σαρτζετάκη - Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του «Λαϊκού»

H νέα ταυτότητα στο κινητό μας: Βιβλιάριο υγείας, δίπλωμα οδήγησης, και ταυτοποίηση σε μία εφαρμογή

Λουκία Πιστιόλα: Ευχόμουν ο πατέρας μου να πεθάνει δευτερότριτο για να είμαι στην κηδεία (vid)