ΕΛΛΑΔΑ

Κερατσίνι: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της 8χρονης Όλγας

Κερατσίνι: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της 8χρονης Όλγας (vid)
Τι αναφέρει το πόρισμα του ιατροδικαστή
ANT1

Μαρτυρικό και ασφυκτικό θάνατο βρήκε η 8χρονη Όλγα στη μεταλλική πόρτα του εργοστασίου στο Κερατσίνι, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

Η έκθεση που συντάχθηκε και παραδόθηκε στις Αρχές, αναλύει όλα τα δεδομένα για το τραγικό περιστατικό της 17ης Νοεμβρίου, όταν η 8χρονη Όλγα βρήκε τραγικό θάνατο σφηνωμένη σε συρόμενη μεταλλική πόρτα βάρους ενός τόνου, σε εργοστάσιο στο Κερατσίνι.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή αναφέρει πως ο θάνατος της 8χρονης στο Κερατσίνι επήλθε συνεπεία συμφόρησης πνευμόνων και πνευμονικού οιδήματος, εντός πέντε λεπτών. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, το πόρισμα αναφέρει πως δεν βρέθηκαν συντριπτικά κατάγματα στο σώμα της 8χρονης Όλγας. Χρειάστηκε να περάσουν 20 λεπτά μέχρι να την δει κάποιος υπάλληλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποινική αποτίμηση κατατείνει προς την αμέλεια, πλην βέβαια θα πρέπει αν απαντηθούν συγκεκριμένα ερωτήματα που έχει θέσει η Εισαγγελία Πειραιά, σχετικά με το αν λειτουργούσε η πόρτα με συγκεκριμένες δικλείδες ασφαλείας που απαιτούνται. Επίσης αναμένεται η νομική αντίδραση της οικογένειας.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες το Star, παρουσίασε βίντεο που είναι «γροθιά» στο στομάχι και αποτυπώνει την τραγωδία που εκτυλίχθηκε από τη στιγμή που το κοριτσάκι σφηνώθηκε στην μεταλλική πόρτα. Μάλιστα η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων Μάρα Ζαχαρέα «λύγισε» από τις εικόνες φρίκης.

Σχετικά με την κατηγορία για τους γονείς, καθώς το παιδί βρέθηκε σε μεγάλη απόσταση από το σπίτι του, ο δικηγόρος της οικογένειας είχε πει μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα» ότι «δεν αρνούμαστε το περιστατικό, αλλά δεν ξέρουμε πώς βρέθηκε εκεί το κοριτσάκι, δεν υπάρχουν απαντήσεις».

«Το θέμα είναι ότι πέθανε ένα 8χρονο κοριτσάκι και ξέρουμε πώς έγινε», τόνισε ο Γιάννης Μπαρκαγιάννης ενώ έκανε λόγο για κακουργηματική πράξη της εταιρείας που δεν είχε φωτοκύτταρο στην πόρτα, καθώς όπως σημείωσε «είναι υποχρεωτικό να υπάρχει φωτοκύτταρο σε τέτοιες πόρτες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελική έρευνα για τη μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα

Καιρός: «Κλείδωσαν» τα χιόνια το Σαββατοκύριακο - Τι καιρό θα κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

The Bachelor: Επεισοδιακή αποχώρηση - Πέταξε τα κοσμήματα στον Αλέξη Παππά και έφυγε