ΚΟΣΜΟΣ

Η απάντηση των Nirvana στη μήνυση του «μωρού από το Nevermind» για παιδική πορνογραφία

Η απάντηση των Nirvana στη μήνυση του «μωρού από το Nevermind» για παιδική πορνογραφία
H διάσημη φωτογραφία του εξωφύλλου τραβήχτηκε όταν ο Σπένσερ Έλντεν ήταν 4 μηνών

Οι δικηγόροι που εργάζονται για λογαριασμό των Nirvana επιδιώκουν να απορρίψουν την αγωγή εναντίον των καλλιτεχνών από τον Σπένσερ Έλντεν, ο οποίος εμφανιζόταν μωρό να κολυμπά γυμνό στο εξώφυλλο του θρυλικού άλμπουμ τους «Nevermind».

Στη μήνυση που κατατέθηκε τον Αύγουστο, ο Σπένσερ Έλντεν ισχυρίστηκε ότι ήταν θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και ότι το εξώφυλλο ήταν εικόνα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. «Οι κατηγορούμενοι εν γνώσει τους παρήγαγαν, κατείχαν και διαφήμιζαν εμπορική παιδική πορνογραφία που απεικονίζει τον Σπένσερ», έγραφε η μήνυση.

Οι εκπρόσωποι των Nirvana εξέδωσαν μια δήλωση διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του, λέγοντας ότι δεν είναι «σοβαρή» η καταγγελία και ότι έχει περάσει το χρονικό όριο παραγραφής. Η μήνυση θα ίσχυε μόνο εάν είχε κατατεθεί σε διάστημα 10 ετών, από τότε που ανακάλυπτε ότι ήταν το μωρό στο εξώφυλλο του άλμπουμ. «Αλλά η φωτογραφία του εξωφύλλου του "Nevermind" τραβήχτηκε το 1991», ανέφερε η δήλωση, σύμφωνα με το Billboard.

«Έχει πλήρη επίγνωση των γεγονότων τόσο της φερόμενης "παραβίασης" όσο και του υποτιθέμενου "τραυματισμού" εδώ και δεκαετίες».

Όπως ισχυρίστηκαν οι εκπρόσωποι του συγκροτήματος, ο 30χρονος σήμερα έχει αναδημιουργήσει τη φωτογραφία σε περισσότερες από μία περιπτώσεις και έχει κάνει τατουάζ «Nevermind» στο στήθος του.

Στην αγωγή του, ο Έλντεν είπε ότι η εμφάνιση στο εξώφυλλο του Nevermind του προκάλεσε «ακραία και μόνιμη συναισθηματική δυσφορία με σωματικές εκδηλώσεις», συν απώλεια εκπαίδευσης, μισθούς και «απόλαυση της ζωής». Οι δικηγόροι των Nirvana αντέτειναν ότι ο Έλντεν «έχει περάσει τρεις δεκαετίες επωφελούμενος από τη διασημότητά του ως το "Nirvana Baby"».

Η αρχική μήνυση κατατέθηκε τον Αύγουστο του 2021, με τον Έλντεν να ζητά αποζημίωση 150.000 δολαρίων από τον ντράμερ της μπάντας Dave Grohl, τον μπασίστα Krist Novoselic, τους διαχειριστές της περιουσίας του Kurt Cobain, τον φωτογράφο του άλμπουμ Kirk Weddle και τον σχεδιαστή Robert Fisher. Στην μήνυση κατονομάστηκαν επίσης οι εταιρείες που είναι υπεύθυνες για την κυκλοφορία του άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένων των Universal Music και Geffen Records.

Τον Νοέμβριο, ο Έλντεν τροποποίησε την μήνυση, ισχυριζόμενος ότι έχει φωτογραφηθεί με styling που φέρει στον ιδρυτή του Playboy, Χιου Χέφνερ. Εκτός από την αποζημίωση, ο Έλντεν ζητά να αλλάξει το εξώφυλλο του άλμπουμ για τυχόν μελλοντικές επανεκδόσεις του δίσκου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 7.665 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 94 θάνατοι και 624 διασωληνωμένοι

Θετικός στον κορονοϊό ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο €300 σε αστυνομικό χωρίς μάσκα αφού έκοψε πρόστιμο για τον ίδιο λόγο σε πολίτη

Πέθανε ο Φρειδερίκος Χόντος: Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία μόλις 40 ετών