ΚΟΣΜΟΣ

Στο Ντουμπάι μετά την απέλασή του ο Τζόκοβιτς - «Γίναμε ρεζίλι διεθνώς» λένε στην Αυστραλία

Τζόκοβιτς Αυστραλία
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται στο Ντουμπάι ενώ οι αντιδράσεις για την ακύρωση της βίζας του συνεχίζονται και στην Αυστραλία
Associated Press

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρίσκεται στο Ντουμπάι ενώ οι αντιδράσεις για την ακύρωση της βίζας του συνεχίζονται και στην Αυστραλία

Στο Ντουμπάι έφτασε τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όπως μετέδωσε το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, μετά την απέλασή του από την Αυστραλία, έπειτα από την ακύρωση της βίζας του με απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας

Ο υπ’ αριθμόν ένα τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη βγήκε από το αεροσκάφος με δυο σάκους, φορώντας χειρουργική μάσκα, έπειτα από την προσγείωση του αεροσκάφους στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι στις 05:32 (τοπική ώρα· στις 03:32 ώρα Ελλάδας).

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Australian Open που ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα, εγκατέλειψε τη Μελβούρνη, μαζί με την ομάδα των προπονητών του, χθες, Κυριακή, στις 22:51 (στις 13:51 ώρα Ελλάδας).

«Γίναμε ρεζίλι διεθνώς»

Η «ελέω Θεού» απόφαση που πήρε ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ, μετά τον διεθνή σάλο και τις σφοδρές αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο, έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στο εσωτερικό της χώρας με το κόμμα των Εργατικών να επικρίνει την κυβέρνηση Μόρισον για τους χειρισμούς της.

«Η Αυστραλία δεν θα έπρεπε να είχε χορηγήσει τη βίζα στον Νόβακ Τζόκοβιτς από την αρχή. Πρόκειται για μια σειρά λαθών από την πλευρά του Σκοτ Μόρισον (σ.σ. ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας) και για ένα χάος στα σύνορα μας. Γίναμε διεθνώς ρεζίλι χάρη στα λάθη του κ. Μόρισον» είπε χαρακτηριστικά η σκιώδης υπουργός Μετανάστευσης των Εργατικών, Κριστίνα Κένελι.

Η ίδια, μάλιστα, χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση του Αυστραλού πρωθυπουργού απέναντι στον εμβολιασμό για τον κορονοϊό παρατηρώντας ότι «για μήνες» βουλευτές και γερουσιαστές του κυβερνώντος κόμματος αποθάρρυναν όσους ήθελαν να εμβολιαστούν. «Ο κ. Μόρισον δεν μπορεί να υποκρίνεται ότι είναι λύκος και σκληρός απέναντι στον Τζόκοβιτς αλλά πρόβατο μπροστά στα μέλη του κόμματός του» σχολίασε η κυρία Κένελι.

Εντωμεταξύ, «λάδι στη φωτιά» για τους πραγματικούς λόγους που τελικά αποφασίστηκε να ακυρωθεί για δεύτερη φορά η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς ρίχνει τα όσα δήλωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας υποστηρίζοντας ότι αυτό έγινε γιατί ο Σέρβος τενίστας δεν τήρησε τους κανόνες εισόδου στη χώρα μολονότι ο υπουργός Μετανάστευσης στο σκεπτικό της απόφασής του δεν αμφισβήτησε πουθενά ότι η εξαίρεση που είχε ο «Νόλε» δεν ήταν έγκυρη.

«Πρόκειται για κάποιον που επιχείρησε να μπει στην Αυστραλία χωρίς να συμμορφώνεται με τους κανόνες εισόδου στα σύνορα. Γι’ αυτό μιλάμε» είπε ο Μόρισον στο 2GB radio αλλά, όπως σημειώνει ο Guardian, ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ δεν είχε βάλει στο επίκεντρο του σκεπτικού της ακύρωσης της βίζας ότι ο Τζόκοβιτς είχε παραβιάσει τους κανόνες εισόδου στην Αυστραλία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

O «πόλεμος» των καθηγητών της ΑΣΟΕΕ: Η «κορμάρα», το «διαζύγιο» και τα ποσά που ζαλίζουν

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Ραγδαία επιδείνωση καιρού σε όλη τη χώρα - Πιθανά τα χιόνια στην Αττική

Σχολεία: Χωρίς νέο self test οι μαθητές τη Δευτέρα (17/1) – Οι αλλαγές στη δήλωση