ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν: Νεκρός ο ηγέτης του ISIS στη Συρία

Νεκρός ηγέτης του ISIS
Το κτίριο όπου πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση των ΗΠΑ
AP

Νεκρός από τον στρατό των ΗΠΑ έπεσε στη Συρία ο ηγέτης του ISIS, Αμπού - Ιμπραίμ αλ Χασίμι αλ Κουρασι

Στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ σκότωσαν τον ηγέτη του ISIS, Αμπού - Ιμπραίμ αλ Χασίμι αλ Κουρασι κατά την διάρκεια επιχείρησης στα βορειοδυτικά της χώρας ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

«Χάρη στην ικανότητα και τη γενναιότητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας, βγάλαμε από το πεδίο μάχης τον Αμπού – Ιμπραίμ αλ Χασίμι αλ Κουρασι, τον αρχηγό του ISIS. Όλοι οι Αμερικανοί επέστρεψαν σώοι από την επιχείρηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν.

Η επιχείρηση σύμφωνα με τον Αμερικανό Τζο Μπάιντεν πρόεδρο έλαβε χώρα στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, κατά την διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρησης.

Η νυχτερινή επιχείρηση από τις αμερικανικές δυνάμεις είχε ως στόχο ένα κτίριο στην πόλη Ατμέχμ, η οποία είναι μια πυκνοκατοικημένη πόλη στα βορειοδυτικά της χώρας κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Η συγκεκριμένη επιδρομή του στρατού των ΗΠΑ θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες υπό την ηγεσία των Αμερικανών στην Ιντλίμπ και φέρει ίδια χαρακτηριστικά με την αντίστοιχη επιχείρηση που είχε ως στόχο εξουδετέρωσης τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, το 2011.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.