ΚΟΣΜΟΣ

Μπλίνκεν: Η Ρωσία κινείται προς εισβολή - Εκτάκτως στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Μπλίνκεν Ρωσία Ουκρανία
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν
Associated Press/Kevin Lamarque

Ο Άντονι Μπλίνκεν θα συμμετάσχει εκτάκτως στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κάνοντας λόγο για επικείμενη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, άλλαξε τα ταξιδιωτικά σχέδιά του την τελευταία στιγμή σήμερα προκειμένου να μιλήσει σε σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την Ουκρανία εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων σχετικά με την ενίσχυση των ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Τα στοιχεία επί του πεδίου δείχνουν πως η Ρωσία κινείται προς μια επικείμενη εισβολή. Είναι μια κρίσιμη στιγμή», δήλωσε στους δημοσιογράφους η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ.

Καθ΄οδόν προς τη διάσκεψη για την ασφάλεια που διεξάγεται στα τέλη της εβδομάδας στο Μόναχο, ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έρχεται στον ΟΗΕ «ώστε να γίνει κατανοητό στον κόσμο πως κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε έναν πόλεμο», διευκρίνισε η Αμερικανίδα πρεσβευτής που έχει και η ίδια βαθμό υπουργού μέλους του υπουργικού συμβουλίου του Τζο Μπάιντεν.

Η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ είπε ακόμη πως ο Άντονι Μπλίνκεν θα «δηλώσει την έντονη δέσμευσή μας απέναντι στη διπλωματία, θα προσφέρει και θα υπογραμμίσει τον δρόμο προς την αποκλιμάκωση».

Οι ΗΠΑ διαπίστωσαν με ανησυχία χθες, Τετάρτη, πως η Ρωσία συνεχίζει την κλιμάκωση παρότι διαβεβαιώνει ότι ξεκίνησε μια αποκλιμάκωση, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στους δημοσιογράφους, κάνοντας λόγο για μια ομοιότητα με το στάδιο που είχε προηγηθεί της εισβολής της Μόσχας στη Γεωργία το 2008.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Bild: Ο πρόεδρος Ζελένσκι υποβαθμίζει τις πιθανότητες ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Κρίση στην Ουκρανία: Ανοιχτές κατηγορίες Κρεμλίνου για προβοκάτσια - «Τρομερές προκλήσεις»

Ουκρανική κρίση: Κατηγορίες για εκατέρωθεν πλήγματα στα σύνορα - Κίνδυνος γενικής σύρραξης

Ουκρανία: Βομβαρδισμοί κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ

Ουκρανία: Kατηγόρησε τους φιλορώσους αντάρτες ότι έπληξαν νηπιαγωγείο με οβίδες