ΚΟΣΜΟΣ

Εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία: Live εικόνα από Ντόνετσκ, Λουγκάνσκ και Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Live εικόνα από Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ
Δραματικές στιγμές στην Ουκρανία
Youtube/Screen grab

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιβεβαιώθηκε η χειρότερη πρόβλεψη για την Ουκρανία καθώς ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι διέταξε στρατιωτική επιχείρηση στα ανατολικά

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάλεσε σήμερα τους συμπολίτες του να «μην πανικοβάλλονται» καθώς άρχισε ρωσική επίθεση και τους υποσχέθηκε τη «νίκη», γνωστοποιώντας ταυτόχρονα πως επέβαλε στρατιωτικό νόμο σε όλη την επικράτεια.

«Μην πανικοβάλλεστε, είμαστε έτοιμοι για όλα, θα νικήσουμε», ανέφερε ο κ. Ζελένσκι σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στο Facebook, προσθέτοντας ότι η Ρωσία έπληξε στρατιωτικές υποδομές και θέσεις της συνοριοφρουράς.

Δείτε live εικόνα από το Ντόνετσκ:

Η ρωσική επιχείρηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη σε αρκετές πόλεις της Ουκρανίας, σκοπό έχει «να καταστραφεί το ουκρανικό κράτος, να καταληφθεί η επικράτειά της διά της βίας και να επιβληθεί κατοχή», ανέφερε το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το Κίεβο κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να «δράσει αμέσως», να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στην επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία. «Μόνο εάν δράσουμε ενιαία και σθεναρά μπορούμε να σταματήσουμε την επίθεση του Βλαντίμιρ Πούτιν εναντίον της Ουκρανίας».

Ο ρωσικός στρατός ανέφερε νωρίτερα ότι βάζει στο στόχαστρο με «όπλα υψηλής ακρίβειας» στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία.

Δείτε live εικόνα από το Λουγκάνσκ:

Στο Κίεβο, ακούστηκαν τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο και αμέσως μετά σειρήνες ασθενοφόρων.

Δείτε live εικόνα από το Κίεβο

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Η Ρωσία θα διαλύσει τη χούντα του Κιέβου», λέει ο Ρώσος πρεσβευτής του ΟΗΕ

Σολτς για εισβολή στην Ουκρανία: «Κατάφωρη παραβίαση» του διεθνούς δικαίου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Ζελένσκι – Τι συζήτησαν