ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Ζελένσκι – Τι συζήτησαν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Ζελένσκι – Τι συζήτησαν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Τζο Μπάιντεν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βολοντομίρ Ζελένσκι μετά την έναρξη της ρωσικής επίθεσης

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντομίρ Ζελένσκι, λίγη ώρα μετά την έναρξη της ρωσικής επίθεσης κατόπιν της έγκρισης του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως ανακοίνωσε ο Τζο Μπάιντεν «ο πρόεδρος Ζελένσκι επικοινώνησε μαζί μου. Καταδίκασα την απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Τον ενημέρωσα για τα βήματα που θα κάνουμε για να συντονίσουμε τη διεθνή καταδίκη, συμπεριλαμβανομένων όσων διημήφθησαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

«Ο πρόεδρος Ζελένσκι μου ζήτησε να επικοινωνήσω με όλους τους ηγέτες του πλανήτη προκειμένου να καταδικάσουν την επιθετικότητα του πρόεδρου Πούτιν και να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Ουκρανίας» πρόσθεσε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι αύριο, Παρασκευή, θα συναντηθεί με τους ηγέτες της G7, και οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της θα επιβάλουν σοβαρές κυρώσεις στη Ρωσία. «Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στήριξη και βοήθεια στην Ουκρανία και τους Ουκρανούς» κατέληξε ο Τζο Μπάιντεν.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας σε ανάρτησή του στο Twitter περιέγραψε τις πέντε κινήσεις που περιμένει η χώρα του από την Δύση.

«Ο πλανήτης πρέπει να αντιδράσει άμεσα, το μέλλον της Ευρώπης και του κόσμου είναι σε κίνδυνο. Τα πράγματα που πρέπει να γίνουν:

  • Ισοπεδωτικές κυρώσεις στη Ρωσία τώρα συμπεριλαμβανομένου του Swift
  • Πλήρης απομόνωση της Ρωσίας με όλους τους τρόπους, σε όλα τα επίπεδα
  • Στρατιωτικός εξοπλισμός για την Ουκρανία
  • Οικονομική στήριξη
  • Ανθρωπιστική βοήθεια»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε Επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο, απόβαση Ρώσων σε Μαριούπολη και Οδησσό

Ουκρανία: Ο Πούτιν ανακοίνωσε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στο Ντονμπάς

Μπάιντεν: Η Ρωσία υπεύθυνη για τις απώλειες ζωής που θα προκληθούν