ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Η χώρα συμμετέχει στις κυρώσεις της ΕΕ εις βάρος της Ρωσίας

Σκόπια: Η χώρα συμμετέχει στις κυρώσεις της ΕΕ εις βάρος της Ρωσίας
«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί επίθεση στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας», δήλωσε ο Πρόεδρος των Σκοπίων Στέβο Πεντάροφσκι
AP Photo

Σε αυτό το στάδιο τα στοχευμένα περιοριστικά μέτρα της ΕΕ, στα οποία συμμετέχουν τα Σκόπια, στρέφονται κατά συγκεκριμένου αριθμού πολιτικών και επιχειρηματιών

Τα Σκόπια γνωστοποίησαν ότι η χώρα συμμετέχει στο νέο πακέτο κυρώσεων του Συμβουλίου της ΕΕ κατά της Ρωσίας και είναι έτοιμη να αρχίσει τη διαδικασία εφαρμογής τους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης, σε αυτό το στάδιο τα στοχευμένα περιοριστικά μέτρα της ΕΕ, στα οποία συμμετέχουν τα Σκόπια, στρέφονται κατά συγκεκριμένου αριθμού πολιτικών και επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν διαδραματίσει ρόλο στην κατάσταση στην Ουκρανία και στους οποίους απαγορεύεται, επί παραδείγματι, να ταξιδεύουν μέσω κρατών μελών της ΕΕ και να έχουν πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους της ΕΕ.

Τα στοχευμένα μέτρα αφορούν επίσης σε περιορισμούς ως προς τη λειτουργία συγκεκριμένων τραπεζών της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε συνάρτηση με τους οικονομικούς θεσμούς της ΕΕ και των κρατών μελών της.

Σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία έχουν καταδικάσει απερίφραστα τις στρατιωτικές ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί επίθεση στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας, σοβαρή παραβίαση των βασικών αρχών του διεθνούς δικαίου, πλήγμα στη δημοκρατική τάξη και απειλή για τη σταθερότητα της Ευρώπης», δήλωσε ο Πρόεδρος των Σκοπίων Στέβο Πεντάροφσκι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε Επίσης:

Πασίγνωστος ηθοποιός είναι παγιδευμένος στην Ουκρανία

Τατάρ για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Εύχομαι σύντομα να τελειώσει ο πόλεμος