ΚΟΣΜΟΣ

Όλιβερ Στόουν στο πλευρό του Πούτιν και κατά της «υστερίας των δυτικών μέσων ενημέρωσης»

Όλιβερ Στόουν
AP

Ο Όλιβερ Στόουν παραπέμπει σε κείμενα και αναλύσεις για όσους θέλουν «να κατανοήσουν καλύτερα το λόγο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία».

Ο Όλιβερ Στόουν, βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης και ένθερμος επικριτής της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, κάλεσε τους followers του στο Instagram να διαβάσουν ορισμένα άρθρα ώστε να κατανοήσουν καλύτερα το λόγο που η Ρωσία εξαπέλυσε τα στρατεύματά της εναντίον της Ουκρανίας.

Ο Στόουν έκανε την ανάρτηση την Κυριακή ως απάντηση σε «όλη την υστερία των Δυτικών Μέσων Ενημέρωσης» και την τάση τους να «παραλείπουν βασικά γεγονότα όταν δεν είναι βολικό», υπογραμμίζει ο γνωστός σκηνοθέτης.

Τα κείμενα που προτείνει ο Στόουν για μελέτη, προσφέρουν μερικές «χρήσιμες και ειλικρινείς αναλύσεις» για την κρίση στην Ουκρανία, αναφέρει.

«Εν μέσω όλης της υστερίας των Δυτικών Μέσων Ενημέρωσης τα οποία ουρλιάζουν για αιματηρή δολοφονία κατά του Πούτιν, παραλείποντας βασικά γεγονότα όταν δεν είναι βολικό, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε όλο το φάσμα για όσα συμβαίνουν -και πάνω από όλα, να σκεφτόμαστε καθαρά. Με τη βοήθεια του διαδικτύου, βρήκα μερικές χρήσιμες και ειλικρινές αναλύσεις. Τα παραθέτω με σειρά σημασίας για εμένα», εξηγεί ο Στόουν στην ανάρτησή του.

Η εν λόγω λίστα περιλαμβάνει άρθρα που γράφτηκαν από τον Τόνι Κέβιν, που υπηρέτησε ως ανώτατος διπλωμάτης της Αυστραλίας στη Μόσχα κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, τον Τζόναθαν Στιλ, καταξιωμένο Βρετανό δημοσιογράφο και συγγραφέα, τον Τζόι Λαούρια, αρχισυντάκτη του ειδησεογραφικού ιστότοπου Consortium News και την Κέιτλιν Τζόνστοον, Αυστραλή ακτιβίστρια κατά του πολέμου που δημοσίευσε την ανάλυσή της στο ίδιο έντυπο.

Το άρθρο της Λαούρια εστιάζει στην ομιλία της 24ης Φεβρουαρίου που εκφώνησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς ανακοίνωσε τη ρωσική στρατιωτική δράση κατά της Ουκρανίας.

Η Τζόνστον κατηγορεί τη Δύση για ύβρη που, όπως υποστηρίζει, οδήγησε τελικά στην αιματηρή ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Θυμίζουμε ότι ο Όλιβερ Στόουν έχει γυρίσει ντοκιμαντέρ για τη διαδρομή και την προσωπικότητα του Πούτιν βασισμένο σε συνομιλίες που είχε μαζί του στο Κρεμλίνο από το 2015 έως το 2017. Στα ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται η ιστορία της Ουκρανίας, τα γεγονότα των μαζικών διαδηλώσεων του Μαϊντάν το 2014 και του πραξικοπήματος που έθεσαν το υπόβαθρο για την αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

Διαβάστε επίσης:

Ρώσος πρωταθλητής στο πλευρό του Πούτιν: Πολεμάει τον Ναζισμό στην Ουκρανία