Πόλεμος Ουκρανία: Βομβαρδίζεται το Κίεβο - Εγκλωβισμένοι άνθρωποι κάτω από τα χαλάσματα

Newsbomb

Νέα νύχτα βομβαρδισμών στην ουκρανική πρωτεύουσας - Οδομαχίες στη Μαριούπολη, σφιροκόπημα στο Χάρκοβο, επέλαση προς την Οδησσό. 

Για 9η μέρα μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τα ρωσικά στρατεύματα να εξαπολύουν πλέον ολομέτωπη επίθεση, κυρίως στις μεγάλες πόλεις.

Για μια ακόμη νύχτα η κατάσταση είναι εφιαλτική στο Κίεβο, με τις σειρήνες του πολέμου να ηχούν συνεχώς και τις εκρήξεις σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας να προκαλούν τρόμο.

Αλλά και έξω από το Κίεβο, οι οβίδες σκάνε η μία μετά την άλλη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η περιοχή Μποροντιάνκα έχει ισοπεδωθεί από τον «κόκκινο» στρατό. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα χαλάσματα.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν από ρωσικό αεροπορικό πλήγμα σε μια κατοικημένη περιοχή στα περίχωρα του Κιέβου, ανακοίνωσε η ουκρανική αστυνομία.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, χτυπήθηκε το χωριό Μαρχαλίφκα, που απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από τα νοτιοδυτικά προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Σε πολιορκία και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο, η οποία έχει δεχθεί από τις πρώτες μέρες του πολέμου σφοδρή επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις. Ο δήμαρχος Ιχόρ Τερέχοφ σε μήνυμα του δηλώνει για άλλη μια φορά ότι η πόλη δεν πρόκειται να παραδοθεί, ενώ χαρακτηρίζει ως ψέμα ότι οι Ρώσοι του έδωσαν διορία 72 ωρών για να τους παραδώσει την πόλη. «Θα νικήσουμε», λέει.

Η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβεβαίωσε πως 331 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και 675 έχουν τραυματιστεί στην Ουκρανία από την έναρξη της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, προσθέτοντας ότι ο πραγματικός απολογισμός είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος.

Ο απολογισμός, μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, αυξήθηκε από 249 από τον προηγούμενο απολογισμό της Υπηρεσίας από την προηγούμενη ημέρα.

Μεταξύ των 331 νεκρών συγκαταλέγονται 19 παιδιά, ανέφερε.

Τα περισσότερα από τα θύματα σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς, συστήματα ρουκετών πολλαπλής εκτόξευσης και αεροπορικούς βομβαδισμούς, σύμφωνα με την Υπηρεσία, που έχει παρατηρητές στην Ουκρανία.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved