ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία ανακοίνωσε το επόμενο χτύπημα - Θα πλήξει βιομηχανίες όπλων

ουκρανία πόλεμος
Βιομηχανίες όπλων της Ουκρανίας θα χτυπήσει η Ρωσία
AP Photo/Sergei Grits

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τις βιομηχανίες όπλων της χώρας θα χτυπήσει η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε επίσημα μέσα από το υπουργείο Άμυνας της χώρας. Αεροπορική επίθεση με νεκρούς στην περιοχή Ρίβνε. Εκατοντάδες άμαχοι έχασαν τη ζωή τους τα τελευταία 24ωρα.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να πλήξει ουκρανικές βιομηχανίες όπλων, σε αντίποινα για ένα πλήγμα στην πόλη του Ντονέτσκ, η οποία ελέγχεται από τους αυτονομιστές, και προέτρεψε τους εργαζόμενους και τους κατοίκους των γύρω περιοχών να μην πλησιάζουν στα εργοστάσια αυτά.

Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι η Ρωσία πιστεύει πως η Ουκρανία χρησιμοποίησε βόμβες διασποράς σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή του Ντονέτσκ. Οι ρωσικές δυνάμεις, πρόσθεσε, θα απαντήσουν ενεργώντας κατά τρόπο ώστε να «εξουδετερώσουν επιχειρήσεις του στρατιωτικο-βιομηχανικού συγκροτήματος της Ουκρανίας που κατασκευάζουν, επισκευάζουν και αποκαθιστούν τα όπλα τα οποία χρησιμοποιούν οι εθνικιστές για να διαπράττουν εγκλήματα πολέμου».

«Καλούμε τους πολίτες της Ουκρανίας που εργάζονται σε αυτές τις επιχειρήσεις, καθώς και τους κατοίκους των γειτονικών κτιρίων, να φύγουν από τις περιοχές του πιθανού κινδύνου».

Εννέα νεκροί από αεροπορική επίθεση στη Ρίβνε

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή σε έναν ραδιοτηλεοπτικό πύργο στην περιφέρεια Ρίβνε, στη βόρεια Ουκρανία, δήλωσε ο κυβερνήτης Βιτάλι Κόβαλ.

«Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι κάτω από τα χαλάσματα», ανέφερε σε μια ανάρτηση στο διαδίκτυο.

Νωρίτερα, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς του Κιέβου που έθεσαν στο στόχαστρο ένα κτίριο κατοικιών και το εργοστάσιο κατασκευής αεροσκαφών Antonov, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος της ουκρανικής πρωτεύουσας.

«Θραύσματα πυραύλων έπεσαν στον δρόμο στον τομέα Κουρενίφκα», στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας, «προκαλώντας έναν θάνατο και έξι τραυματισμούς», ανέφερε ο δήμος της πόλης στο Telegram.

Οι ουκρανικές αρχές είχαν κάνει προηγουμένως λόγο για τον θάνατο ενός ανθρώπου σε αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός κτιρίου κατοικιών στο Κίεβο.

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το κτίριο που επλήγη στην περιοχή Ομπόλον στο βόρειο τμήμα του Κιέβου, ανέφερε ο δήμος της πρωτεύουσας.

Ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε επίσης το εργοστάσιο κατασκευής αεροσκαφών Antonov, στη συνοικία Σβιατοχίν, στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας, προσθέτει ο δήμος της πόλης, χωρίς να διευκρινίζει αν επλήγη το εργοστάσιο.

636 νεκροί άμαχοι στην Ουκρανία

Το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα (OHCHR) ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβεβαίωσε τον θάνατο τουλάχιστον 636 αμάχων στην Ουκρανία έως τις 13 Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένων 46 παιδιών.

Ο πραγματικός απολογισμός είναι πιθανόν πολύ υψηλότερος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, καθώς υπάρχουν καθυστερήσεις στην αποστολή και διασταύρωση αναφορών από σημεία σφοδρών συγκρούσεων, όπως το Χάρκιβ (Χάρκοβο) και η Μαριούπολη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ