ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Οι Ρώσοι «σφυροκοπούν» το Κίεβο - Ίσως και σήμερα ο πλήρης έλεγχος μεγάλων πόλεων

Ουκρανία: Οι Ρώσοι «σφυροκοπούν» το Κίεβο - Ίσως και σήμερα ο πλήρης έλεγχος μεγάλων πόλεων
Οι δεκάδες πυραυλικές επιθέσεις αφήνουν πίσω τους νεκρούς, τραυματίες και αμάχους να προσπαθούν να γλιτώσουν από τη σφοδρότητα των επιθέσεων

Δεκάδες πυραυλικές επιθέσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ουκρανία

Ένα ανελέητο «σφυροκόπημα» από το ρωσικό στρατό βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στην Ουκρανία λίγες ώρες πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Οι δεκάδες πυραυλικές επιθέσεις αφήνουν πίσω τους νεκρούς, τραυματίες και αμάχους. Τα ξημερώματα επλήγη πολυκατοικία στο Κίεβο με αποτέλεσμα 2 νεκρούς αλλά και τραυματίες. Το κτηριακό συγκρότημα βρίσκεται στην είσοδο της πρωτεύουσας και αμέσως μετά την επίθεση ξεκίνησε επιχείρηση από σωστικά συνεργεία για εντοπισμό θυμάτων και τραυματιών.

Λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε ότι ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν και το εργοστάσιο παραγωγής των αεροσκαφών Antonov στο Κίεβο, όπως καταγγέλλουν Ουκρανοί αξιωματούχοι.


Επίθεση είχαμε και στην στην περιοχή Κουρενίφκα, στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας, μια περιοχή στην οποία δεν έχει γίνει εκκένωση με τις πληροφορίες να μην ξεκαθαρίζουν αν τελικά επλήγη όχημα ή ο πύραυλος ήταν εξουδετερωμένος.

Μόσχα: Ίσως και σήμερα ο πλήρης έλεγχο μεγάλων πόλεων

Η Μόσχα πάντως μέσω του Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε πως ο Πούτιν είχε δώσει εντολή κατά την έναρξη της επιχείρησης στην Ουκρανία να μην εισβάλλουν οι Ρώσοι αμέσως σε πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου, λόγω πιθανών μεγάλων απωλειών στον πληθυσμό.
Την ίδια ώρα πάντως δεν απέκλεισε, ακόμα, το ενδεχόμενο οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο μεγάλους οικισμούς στην Ουκρανία, διασφαλίζοντας παράλληλα τη μέγιστη ασφάλεια για τον άμαχο πληθυσμό.

Οχυρώνεται η Οδησσός

Μεγαλώνει η αγωνία και στην Οδησσό με τους κατοίκους να προετοιμάζονται για τα χειρότερα.
Η πόλη της τελευταίες ώρες έχει μετατραπεί σε πραγματικό οχυρό αφού όλοι περιμένουν το χτύπημα των Ρώσων.
Ο στρατός αλλά και απλοί πολίτες εργάζονται εθελοντικά και έχουν γεμίσει, μέχρι στιγμής, από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, 200.000 σακιά με άμμο για να οχυρώσουν την πόλη τους, με το ηθικό τους να παραμένει υψηλό.

Μήνυμα Ζελένσκι

Νέο μήνυμα μετά τις σημερινές επιθέσεις της Ρωσίας σε τουλάχιστον τρεις περιοχές του Κιέβου έστειλε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Η Ρωσία συνεχίζει να καταστρέφει τις υποδομές μας, συνεχίζει να χτυπά τις πόλεις μας. Αλλά θα ξαναφτιάξουμε κάθε δρόμο σε κάθε πόλη. Κάθε σπίτι, διαμέρισμα κάθε Ουκρανού. Τώρα που ο κατακτητής είναι ακόμα στη γη μας, πρέπει να τον νικήσουμε όπως μπορούμε.

Να προστατεύσουμε τις πόλεις, να προστατεύσουμε τα χωριά, να προστατεύσουμε κάθε μέτρο της γης μας. Και κάθε κομμάτι της καρδιάς μας. Ουκρανική καρδιά. Ουκρανική ψυχή. Βοηθήστε ο ένας τον άλλο! Υποστηρίξτε ο ένας τον άλλον! Στηρίξτε την άμυνα! Και προστατέψτε το κράτος! Μαζί θα κερδίσουμε. Δόξα στην Ουκρανία!»

Προσφυγική κρίση

Με τον πόλεμο να έχει μπει στην τρίτη εβδομάδα, ο αριθμός των προσφύγων που φεύγουν για να γλιτώσουν από τη ρωσική εισβολή έχει φθάσει ήδη τα 2,7 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, σε αυτό που έχει γίνει η πιο γρήγορα αυξανόμενη προσφυγική κρίση της Ευρώπης μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η επιχείρηση δεν εξελίσσεται σύμφωνα με το πλάνο, λέει Ρώσος αξιωματούχος

Σχετικές ειδήσεις