Πόλεμος στην Ουκρανία: «Μέσα στις επόμενες ημέρες η συνάντηση Πούτιν - Ζελένσκι», λέει το Κίεβο

Δημήτρης Δρίζος

Πιθανή η συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι, σύμφωνα με το Κίεβο
AP IMAGES

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο συνάντησης των δυο προέδρων, ο σύμβουλος του Βολόντιμιρ Ζελένσκι, Μικχάιλο Ποντολιάκ.

Ακόμη ένα βήμα για την πολυπόθητη συνάντηση ανάμεσα στον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Βολόντιμιρ Ζελένσκι, έγινε σήμερα, σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου, Μικχάιλο Ποντολιάκ.

«Είναι προφανές, ότι μοναδικός τρόπος για να σταματήσει αυτός ο πόλεμος, είναι οι απευθείας συνομιλίες μεταξύ των δύο προέδρων και είναι αυτό πάνω στο οποίο εργαζόμαστε στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξάγουμε τώρα. Δουλεύουμε πάνω σε κείμενα τα οποία οι πρόεδροι θα μπορούν να συζητήσουν και να υπογράψουν», δήλωσε ο Ποντολιάκ, όπως μετέδωσε το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinfrom.

Σύμφωνα με τον Ποντολιάκ, αυτό θα συμβεί σύντομα «επειδή αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να τελειώσει αυτός ο πόλεμος».

«Έχουμε σε μεγάλο βαθμό την πεποίθηση, ότι τις προσεχείς μέρες θα επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός», πρόσθεσε ο ίδιος.

Διάψευση Ποντολιάκ για προσχέδιο συμφωνίας

Παράλληλα, ο Μικχάιλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του προέδρου Ζελένσκι και επικεφαλής της αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα, υποστήριξε πως όσα δημοσίευσαν οι Financial Times αποτελούν επί της ουσίας αιτήματα της Ρωσίας.

«Εν ολίγοις: Οι FT δημοσίευσαν προσχέδιο, το οποίο αντιπροσωπεύει την αιτητική θέση της ρωσικής πλευράς. Τίποτα περισσότερο. Η πλευρά της Ουκρανίας έχει τις δικές της θέσεις. Το μόνο πράγμα που επιβεβαιώνουμε σε αυτό το στάδιο είναι η κατάπαυση του πυρός, η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων και οι εγγυήσεις ασφαλείας από διάφορες χώρες», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Στην Ζαπορίζια ο Έλληνας πρόξενος

Πόλεμος στην Ουκρανία - ΝΑΤΟ: Δεν θα αναπτύξουμε στρατιώτες ή αεροπορικά μέσα στην εμπόλεμη ζώνη

Πόλεμος Ουκρανία: «Αδικαιολόγητη η εισβολή της Ρωσίας» αποφάνθηκε το Διεθνές Δικαστήριο

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved