Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνελήφθη ο υποδιοικητής της ρωσικής εθνικής φρουράς από την FSB

Newsbomb

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σύμφωνα με αναρτήσεις δημοσιογράφου - ερευνητή στο Twitter, ο Ρομάν Γκαβρίλοφ συνελήφθη και κατηγορείται για «διαρροή στρατιωτικών δεδομένων, με αποτέλεσμ ατην απώλεια ζωών». Ο υποδιοικητής της ρωσικής εθνικής φρουράς ήταν υπεύθυνος για τη μεταφορά πληροφοριών στο Κρεμλίνο, για την κατάσταση στην Ουκρανία

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφ, ερευνητή, Gristo Grozev, ο οποίος επικαλείται ανεξάρτητες πηγές πληροφόρησης, ο υποδιοικητής της Ρωσικής Εθνικής Φρουράς, Ρομάν Γκαβρίλοφ, συνελήφη. Αιτία, φέρεται να είναι οι απώλειες που έχει η Μόσχα στον πόλεμο στην Ουκρανία, οι οποίες προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια του Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Τρεις ανεξάρτητες πηγές αναφέρουν ότι ο στρατηγός Roman Gavrilov, ο αναπληρωτής αρχηγός της Ρωσικής Φρουράς (τμήμα του εσωτερικού στρατού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που υπέστη τεράστιες απώλειες στην Ουκρανία), συνελήφθη από την FSB. Ο Gavrilov εργαζόταν επίσης στο παρελθόν στην Προεδρική Φρουρά, δηλαδή στην προσωπική ασφάλεια του Πούτιν», αναφέρει ο Grozev στα μηνύματά του στο Twitter.

Οι λόγοι της σύλληψης του Γκαβρίλοφ δεν έχουν γίνει γνωστοί, ωστόσο, υπάρχουν διαρροές από τη Μόσχα που αναφέρουν ότι ο Ρώσος αξιωματικός συνελήφθη για «διαρροή στρατιωτικών πληροφοριών, με αποτέλεσμα την απώλεια ζωών». Παράλληλα, άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο Γκαβρίλοφ έκανε άσκοπη χρήση καυσίμων, με αποτέλεσμα αρκετά άρματα μάχης της Ρωσίας να μένουν στη μέση του δρόμου λόγο έλλειψης στα καύσιμα, κάτι που έχει αποτυπωθεί σε βίντεο των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Αν και είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς σε τι ακριβώς θα οδηγήσει η εκκαθάριση / αναδιάταξη στην κορυφή των δυνάμεων ασφαλείας, ένα πράγμα είναι σαφές: ο Πούτιν αναμφίβολα αναγνωρίζει την κρίση που περνάει αυτή η επιχείρηση. Είναι τόσο βαθειά που αλλάζει στρατηγούς κατά την διάρκεια πολέμου – μία καθόλου σωστή πρακτική», γράφει χαρακτηριστικά στο Twitter ο Grozev.

Στη Ρωσία, την ίδια ώρα, τα ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Γκαβρίλοφ αποπέμφθηκε για άγνωστους λόγους. Την απόφαση για την αποπομπή του έλαβε ο Διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας της Εθνικής Φρουράς της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βίκτορ Ζολότοφ. Ο Γκαβρίλοφ, ωστόσο, θεωρείται επί της ουσίας υπεύθυνος για το γεγονός ότι το Κρεμλίνο έλαβε λάθος πληροφορίες για την κατάσταση στην Ουκρανία, σύμφωνα με τις οποίες υπερεκτιμήθηκε ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να έχει νικηφόρα αποτελέσματα η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved