ΚΟΣΜΟΣ

Κατρακύλα για Τζο Μπάιντεν - Κατέρρευσε η δημοτικότητα του

Τζο Μπάιντεν: Κατέρρευσε η δημοτικότητα του στο 40% σύμφωνα με δημοσκόπηση
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά, στα αγγλικά, σε όλες τις ΗΠΑ.
AP - Patrick Semansky

Η δημοτικότητα του προέδρου Μπάιντεν έπεσε στο 40% σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters και της εταιρείας Ipsos.

Μειώνεται καθημερινά η δημοτικότητα του προέδρου Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ καθώς δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και της εταιρείας Ipsos, δείχνει ότι η δημοτικότητα του έπεσε εκ νέου αυτήν την εβδομάδα, στο 40%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 21-22 Μαρτίου, το 54% των Αμερικανών αποδοκιμάζουν τις επιδόσεις του προέδρου, σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πληθωριστικές πιέσεις ενώ ταυτόχρονα η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει εντείνει τις γεωπολιτικές ανησυχίες.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, το ποσοστό εκείνων που επιδοκιμάζουν τον Μπάιντεν έχει μειωθεί κατά τρεις εβδομάδες. Ο Ρεπουμπλικάνος προκάτοχός του, ο Ντόναλντ Τραμπ, είχε το ίδιο ποσοστό δημοτικότητας, στο 40%, στα μέσα Μαρτίου του δεύτερου έτους της θητείας του. Τον Δεκέμβριο του 2017 η δημοτικότητά του είχε πέσει στο 33%.

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση ανέφεραν ως βασική ανησυχία τους την οικονομία και ως δεύτερη τον πόλεμο. Η δημοτικότητα του Μπάιντεν άρχισε να πέφτει στα μέσα Αυγούστου, εν μέσω της χαοτικής αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν αλλά και σε μια περίοδο που οι θάνατοι από την Covid-19 αυξάνονταν.

Ο Μπάιντεν προσπάθησε να ρίξει την «πολιτική θερμοκρασία» μετά τη διχαστική προεδρία του Τραμπ αλλά με βάση τη δημοσκόπηση, οι Αμερικανοί παραμένουν διχασμένοι. Ενώ το 77% όσων αυτοχαρακτηρίζονται Δημοκρατικοί δηλώνουν ικανοποιημένοι με τις επιδόσεις του προέδρου, μόνο το 10% των Ρεπουμπλικάνων και το 27% των ανεξάρτητων εγκρίνουν το έργο του.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη διαδικτυακά, στα αγγλικά, σε όλες τις ΗΠΑ. Ρωτήθηκαν συνολικά 1.005 ενήλικες, εκ των οποίων 432 Δημοκρατικοί και 366 Ρεπουμπλικάνοι. Το περιθώριο στατιστικού λάθους ανέρχεται στις 4 μονάδες.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μπάιντεν επιμένει πως ο Πούτιν εξετάζει τη χρήση χημικών ή βιολογικών όπλων