ΚΟΣΜΟΣ

Βραβεία BAFTA: Ο κορονοϊός «θέρισε» τους παρευρισκόμενους - Ανησυχία για τα ΟΣΚΑΡ

Βραβεία BAFTA: Ο κορονοϊός θέρισε τους παρευρισκόμενους - Ανησυχία για τα ΟΣΚΑΡ
H τελετή απονομής των BAFTA Awards φέρεται να ήταν εκδήλωση υπερμετάδοσης του κορονοϊού.
AP - Matt Sayles

Βραβεία BAFTA: Θετικοί στον κορονοϊό αρκετοί από τους παρευρισκόμενους.

Η τελετή απονομής των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου BAFTA που έλαβε χώρα στις 13 Μαρτίου στο Λονδίνο, είχε ως αποτέλεσμα την εξάπλωση του κορονοϊού ανάμεσα στους καλεσμένους.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη βραδιά τελετής των Όσκαρ στο Λος Άντζελες είναι γεγονός καθώς σε λιγότερο από μια εβδομάδα και συγκεκριμένα την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, τα βλέμματα του κινηματογραφικού κόσμου θα είναι στραμμένα στα Όσκαρ.

Πολλοί από τους υποψήφιους για Όσκαρ που ήταν στην εκδήλωση στο Λονδίνο, δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν στην εκδήλωση εφόσον διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου στις ΗΠΑ, οι συζητήσεις στο πρωινό των υποψηφίων για τα βραβεία του Σωματείου Παραγωγών της Αμερικής το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν σε μεγάλο βαθμό αφιερωμένες στις ανησυχίες πως η τελετή των BAFTA Awards στο Royal Albert Hall του Λονδίνου ήταν μια εκδήλωση υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Ένας από τους παρευρισκόμενους, ο οποίος βρέθηκε θετικός στην Covid -19 λίγες ημέρες μετά την τελετή, δήλωσε στο THR: «Φαίνεται ότι το Σαββατοκύριακο μπορεί να ήταν ένα γεγονός υπερμετάδοσης».

«Κυριολεκτικά όλοι με τους οποίους μιλάω αυτή τη στιγμή λένε ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό», ισχυρίστηκε ένας άλλος.

Ο σκηνοθέτης kai παραγωγός της ταινίας «Belfast» Κένεθ Μπράνα και ο πρωταγωνιστής της, Κιαράν Χάιντς βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Το «Belfast» είναι υποψήφιο για Όσκαρ σε 7 κατηγορίες.

Ο Φιλ Λορντ και ο Κρις Μίλερ, παραγωγοί της υποψήφιας για Όσκαρ κωμωδίας κινουμένων σχεδίων επιστημονικής φαντασίας «The Mitchells vs the Machines», επίσης προσβλήθηκαν από Covid-19, όπως και ομάδα του National Geographic πίσω από το «The Rescue».

BAFTA 2022: Οι νικητές, ο Μίκης Θεοδωράκης και η χειρονομία κατά του Πούτιν

Bafta 2022: Η Ναόμι Κάμπελ ντυμένη στα μαύρα ως ένδειξη συμπαράστασης στην Ουκρανία