ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Η Danone θα συνεχίσει την παραγωγή στη Ρωσία βασικών γαλακτοκομικών προϊόντων

Γαλλία: Η Danone θα συνεχίσει την παραγωγή στη Ρωσία βασικών γαλακτοκομικών προϊόντων
Η Danone ανακοίνωσε ότι έχει καταδικάσει τον πόλεμο.
AP

Ο γαλλικός όμιλος τροφίμων Danone ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει την τοπική παραγωγή της στη Ρωσία βασικών γαλακτοκομικών προϊόντων και προϊόντων διατροφής για βρέφη.

Πρόσθεσε ότι έχει σταματήσει όλες τις άλλες εισαγωγές και εξαγωγές (Evian, Alpro…) και σταμάτησε όλες τις επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένης της διαφήμισης και της προώθησης πωλήσεων στη Ρωσία και ότι δεν λαμβάνει μετρητά, μερίσματα ή κέρδη από τις ρωσικές του επιχειρήσεις.

Ο όμιλος Nestle ανακοίνωσε σήμερα ότι θα σταματήσει την πώληση αρκετών μη βασικών προϊόντων, όπως οι μπάρες σοκολάτας KitKat και το ρόφημα σοκολάτας Nesquik στη Ρωσία, την ώρα που οι δυτικές εταιρίες αντιμετωπίζουν κυβερνητικές πιέσεις να αγνοήσουν τη Ρωσία λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

Η Danone ανακοίνωσε ότι έχει καταδικάσει τον πόλεμο, τον οποίο η Ρωσία αποκαλεί "ειδική στρατιωτική επιχείρηση", από την αρχή, με απόλυτη σαφήνεια.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η υποστήριξη στον ρωσικό λαό και τους εργαζόμενους της δεν σημαίνει ότι υποστηρίζει της ενέργειες της Μόσχας, και πρώτη του προτεραιότητα θα είναι πάντα η ασφάλεια των Ουκρανών συναδέλφων της.

"Έχουμε επίσης καθήκον να φροντίσουμε τους 8.000 συνεργάτες μας στη Ρωσία, τους Ρώσους πολίτες, τους απλούς πολίτες, που στηρίζονται σε εμάς για τις βρεφικές τροφές, τα προϊόντα ιατρικής διατροφής, τα γαλακτοκομικά προϊόντα – βασικές τροφές", ανακοίνωσε η Danone.