ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν: Νέα γκάφα – Αποκάλεσε τη σύζυγό του αντιπρόεδρο των ΗΠΑ επί Ομπάμα

Τζο Μπάιντεν: Νέα γκάφα – Αποκάλεσε τη σύζυγό του αντιπρόεδρο των ΗΠΑ επί Ομπάμα
Η νέα γκάφα του Τζο Μπάιντεν προκάλεσε την αντίδραση των Ρεπουμπλικανών με ορισμένους να ζητούν την παραίτησή του
AP PHOTO

Η νέα γκάφα του Τζο Μπάιντεν προκάλεσε την αντίδραση των Ρεπουμπλικανών με ορισμένους να ζητούν την παραίτησή του

Σε νέα γκάφα κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπέπεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αυτή τη φορά με «θύμα» του τη σύζυγό του, Τζιλ Μπάιντεν.

Η γκάφα έγινε σε τελετή για τη ναυπήγηση του τελευταίου πυρηνικού υποβρυχίου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, USS Delaware, με τον Τζο Μπάιντεν να αποκαλεί την σύζυγό του «αντιπρόεδρο των ΗΠΑ» επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα», ένα αξίωμα το οποίο είχε, ως γνωστόν, ο ίδιος ο σημερινός Αμερικανός πρόεδρος.

«Η κόρη σηματωρού του Πολεμικού Ναυτικού στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η μητέρα μέλους της εθνικής φρουράς του Ντέλαγουερ, η γιαγιά δύο παιδιών που είδαν τον πατέρα τους να είναι σε αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό. Έχει πάντα τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις οικογένειες τους στην καρδιά του. Και αυτό δεν είναι υπερβολή είναι η αλήθεια. Είμαι υπερήφανος για τη δουλειά που έχει κάνει ως Πρώτη Κυρία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Joining Forces initiative το οποίος ξεκίνησε με την Μισέλ Ομπάμα όταν ήταν αντιπρόεδρος και τώρα συνεχίζεται» είπε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν.

Την ίδια ώρα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter φέρεται να δείχνει τον πρόεδρο των ΗΠΑ να μοιάζει να κοιμάται ενώ χαιρετάει τα στρατεύματα.

Οι γκάφες του Τζο Μπάιντεν έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των Ρεπουμπλικανών με ορισμένους να φτάνουν στο σημείο να υποστηρίζουν ότι δεν είναι σε θέση να ασκεί τα καθήκοντά του.

Χαρακτηριστική η δήλωση του γερουσιαστή Ρόνι Τζάκσον από το Τέξας ο οποίος υπηρέτησε ως γιατρός στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Τραμπ ο οποίος ζήτησε την παραίτηση Μπάιντεν. «Ο Μπαίντεν δεν διοικεί τη χώρα. Είναι χαμένος και μπερδεμένος. Είναι τελείως χαμένος όταν ανοίγει το στόμα του και συνεχώς τον διορθώνει το επιτελείο του. Πρέπει να παραιτηθεί. Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που είναι επαρκής διανοητικά» έγραψε ο Τζάκσον στο Twitter.

Διαβάστε επίσης:

Τζο Μπάιντεν: Γκάφα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ - Αποκάλεσε την Κάμαλα Χάρις «πρώτη κυρία των ΗΠΑ»