ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλικές εκλογές - Δημοσκόπηση: Προβάδισμα για τον Μακρόν - Η Λεπέν έχει κερδίσει έδαφος

Γαλλικές εκλογές - Δημοσκόπηση: Προβάδισμα για τον Μακρόν - Η Λεπέν έχει κερδίσει έδαφος
Σύμφωνα με δημοσκόπηση, ο Μακρόν θα προηγηθεί των αντιπάλων του στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών
AP / Φωτογραφία Αρχείου

Γαλλία-Προεδρικές εκλογές: Νικητής ο Εμανουέλ Μακρόν με το 53% των ψήφων, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση θα νικήσει την Μαρίν Λεπέν στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Γαλλία τον Απρίλη. Παρά το γεγονός ότι η Λεπέν έχει κερδίσει έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες, η τελευταία δημοσκόπηση της Opinionway /Kea Partners δείχνει ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας το 53% των ψήφων κατά την ψηφοφορία του δεύτερου γύρου απέναντι στην Μαρίν Λεπέν.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο Εμανουέλ Μακρόν πιστώνεται με το 26% των ψήφων και ακολουθεί η Μαρίν Λεπέν με 22%, Ζαν-Λυκ Μελανσόν με 17% η Βαλερί Πεκρές με 9%, ο Ερίκ Ζεμούρ με 9% .

Σύμφωνα με την σφυγμομέτρηση αυτή, ο Μακρόν θα προηγηθεί των αντιπάλων του στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί στις 10 Απριλίου στη Γαλλία, εξασφαλίζοντας ποσοστό 26,5% των ψήφων, έναντι 21,5% που αναμένεται να λάβει η Λεπέν και να έρθει στη δεύτερη θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσοστά αυτά συγκρίνονται με το 28% που εξασφάλιζε ο Μακρόν και το 17,5% η Μαρίν Λεπέν στην πιο πιο πρόσφατη δημοσκόπηση που είχε διενεργηθεί μεταξύ 21 και 24 Μαρτίου, ανακοίνωσε το Ipsos Sopra Steria Cevipof.

Στη συνέχεια ο Μακρόν θα νικήσει την Λεπέν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί στις 24 Απριλίου, εξασφαλίζοντας ποσοστό 54% έναντι 46% που προβλέπεται να λάβει η ακροδεξιά υποψήφια στις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με την σφυγμομέτρηση αυτή του Ipsos Sopra Steria Cevipof, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Ο Μακρόν κατηγορεί τον Πολωνό πρωθυπουργό ότι με πρόσχημα τον Πούτιν στηρίζει την Λεπέν