Κυβερνήτης Νέας Υόρκης: Μεγάλη προσοχή - Ο ένοπλος κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος

Newsbomb

Τρόμος στο μετρό της Νέας Υόρκης
AP IMAGES

Νέα Υόρκη: Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για την σύλληψη του άνδρα που άνοιξε πυρ μέσα σε συρμό του μετρό - 29 οι τραυματίες.

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) στον σταθμό του μετρό 36th Street στο Σάνσετ Παρκ του Μπρούκλιν, όταν έπεσαν πυροβολισμοί σε ώρα αιχμής στο μετρό της Νέας Υόρκης, προκαλώντας σκηνές χάους με την αστυνομία να αναζητεί έναν ύποπτο.

Ένας άνδρας, που βρισκόταν μέσα σε ένα βαγόνι του συρμού του μετρό και φορούσε μάσκα, πέταξε μια χειροβομβίδα καπνού και άνοιξε πυρ μέσα στο βαγόνι λίγο πριν ο συρμός εισέλθει στο σταθμό.

Σύμφωνα με το CNN, 29 άτομα τραυματίστηκαν στο συμβάν εκ των οποίων το 1 νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με έναν από τους επιβάτες, τον Γιαν Μοντάνο, ο οποίος μίλησε στο CNN, «μια χειροβομβίδα καπνού... μια βόμβα, εξερράγη, νομίζω, δύο λεπτά πριν φτάσουμε στο σταθμό». «Φαινόταν ότι ήταν προσχεδιασμένο (...) Εγκλωβιστήκαμε στο βαγόνι (...) υπήρχε αίμα στο έδαφος. Υπήρχε πολύ αίμα στο έδαφος», πρόσθεσε ο Μοντάνο.

Παράλληλα, η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Kathy Hochul σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο ένοπλος εξακολουθεί να είναι ελεύθερος.

«Η ηρεμία και η ομαλότητα διαταράχθηκαν, διαταράχθηκαν βάναυσα, από ένα άτομο τόσο ψυχρό στην καρδιά που δεν είχε καμία έγνοια για τα άτομα στα οποία επιτέθηκε. Το άτομο αυτό εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερο. Αυτό το άτομο είναι επικίνδυνο», δήλωσε η Hochul.

Η κυβερνήτης κάλεσε τους πολίτες της Νέας Υόρκης να παραμείνουν σε επαγρύπνηση.

Η Hochul δήλωσε ότι μόλις μίλησε με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Eric Adams, ο οποίος έχει κορονοϊό:

«Αναρρώνει καλά. Παρακολουθεί, ασχολείται ενεργά με την κατάσταση. Ήθελα να τον ενημερώσω ότι ο λαός ολόκληρης της πολιτείας της Νέας Υόρκης στέκεται στο πλευρό των κατοίκων αυτής της κοινότητας (Μπρούκλιν), και λέμε «όχι άλλο». Όχι άλλοι μαζικοί πυροβολισμοί. Τέρμα η αναστάτωση των ζωών. Όχι άλλες καταστροφές σε ανθρώπους που απλά προσπαθούν να ζήσουν τη ζωή τους ως φυσιολογικοί Νεοϋορκέζοι. Αυτό πρέπει να τελειώσει και να τελειώσει τώρα», είπε.

«Δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια»

Το περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε σήμερα στο σταθμό του μετρό 36th Street στο Σάνσετ Παρκ του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, στο οποίο τραυματίστηκαν τουλάχιστον 16 άνθρωποι, δεν αποτελεί προς το παρόν αντικείμενο «έρευνας για τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε η αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Κίσαντ Σίγουελ, χωρίς όμως να αποκλείει τα όποια κίνητρα του δράστη.

«Το περιστατικό δεν τελεί υπό έρευνα για τρομοκρατική ενέργεια σε αυτό το στάδιο. Μπορούμε επίσης να πούμε ότι παρόλο που επρόκειτο για μια πράξη βίας, κανένας από τους τραυματίες δεν φέρει τραύματα απειλητικά για τη ζωή του», δήλωσε η αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης σε συνέντευξη Τύπου στο Μπρούκλιν πάνω από τον υπόγειο σταθμό του μετρό όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

Διαβάστε επίσης:

Τρόμος στο μετρό της Νέας Υόρκης - Την έσπρωξε στον θάνατο και τη διαμέλισε το τρένο

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved