ΚΟΣΜΟΣ

Σανγκάη-Έλληνας αποκλεισμένος: «Είμαι εγκλωβισμένος σε ένα ξενοδοχείο, πληρώνω διαμονή και σίτιση»

Σανγκάη-Έλληνας αποκλεισμένος: Είμαι εγκλωβισμένος σε ένα ξενοδοχείο και πληρώνω διαμονή και σίτιση
Είχε μεταβεί για λόγους εργασίας στην Σανγκάη έχει εγκλωβιστεί εκεί μετά την επιβολή του σκληρότατου lockdown.
AP - Mark Schiefelbein

Έλληνας αποκλεισμένος στη Σανγκάη: Μας έβαλαν καραντίνα και πληρώνουμε διαμονή και σίτιση

Σκληρές είναι οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου, προκαλώντας και πολλά ερωτήματα για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Σανγκάη, την πόλη της Κίνας. Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη καθώς οι κάτοικοι στη Σανγκάη δεν τολμούν να βγουν από τα σπίτια τους, ούτε καν στο μπαλκόνι. Όσοι, τολμούν δέχονται επίθεση με δαγκάνες από τις αρχές, τους χτυπούν και τους συλλαμβάνουν.

Ο Χρήστος Παστός, ένας Έλληνας αποκλεισμένος στην Σανγκάη περιέγραψε στην τηλεόραση του MEGA, το ασφυκτικό lockdown της πόλης. Ο ναυπηγός ο οποίος είχε μεταβεί για λόγους εργασίας στην Σανγκάη έχει εγκλωβιστεί εκεί μετά την επιβολή του σκληρότατου lockdown.

Ο ίδιος μιλώντας για την τραγική κατάσταση δήλωσε ότι δεν υπάρχει ενημέρωση από την κυβέρνηση για το πότε θα αρθεί το lockdown. O κ. Παστός βρίσκεται αποκλεισμένος στην κινεζική πόλη για 20η ημέρα και μάλιστα είναι η δεύτερη φορά που του συμβαίνει αυτό καθώς αναγκάστηκε να μπει σε καραντίνα δύο εβδομάδων, επισκεπτόμενος την Κίνα.

Ο Έλληνας Ναυπηγός έχει αποκλειστεί στο ξενοδοχείο που διέμενε και όπως περιγράφει μπορεί να κινείται εκτός δωματίου για και να παραλάβει πακεταρισμένο φαγητό από τον χώρο του πρωινού και να επιστρέψει ξανά στο δωμάτιο του.

Τόσο η διαμονή όσο και η σίτιση δεν είναι δωρεάν και μάλιστα όπως επισημαίνει υφίστανται φαινόμενα αισχροκέρδειας αφού μετά το lockdown οι τιμές των πιάτων τριπλασιάστηκαν.

Διαβάστε επίσης:

Αδιανόητες σκηνές στην Σαγκάη: Πάνοπλοι αστυνομικοί εφορμούν σε σπίτια και αρπάζουν ασθενείς

Σανγκάη: Μια Ελληνίδα περιγράφει τις σκηνές χάους μετά το lockdown – Δωρεάν τρόφιμα από το κράτος

Σανγκάη: Με αυστηρές ποινές απειλούν οι αρχές όσους παραβιάζουν τα μέτρα του lockdown

Η απόλυτη τρέλα στη Σαγκάη: Σκοτώνουν κατοικίδια ασθενών με Covid - Αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες