ΚΟΣΜΟΣ

«Eco-αναρχικοί»: Η νέα κατηγορία ακτιβιστών – Αχρηστεύουν αντλίες σε βενζινάδικα στη Βρετανία

«Eco-αναρχικοί»: Η νέα κατηγορία ακτιβιστών – Αχρηστεύουν αντλίες σε βενζινάδικα στη Βρετανία
Youtube

Μια νέα κατηγορία ακτιβιστών που προέκυψε μετά την ενεργειακή κρίση που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργήθηκε στην Βρετανία.

Ο λόγος για τους «Eco-anarchists» (μετάφραση: οικολόγοι αναρχικοί) ο οποίοι θέλοντας να αντιδράσουν κατά της ακρίβειας στην βενζίνη, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και την εξάρτηση της κοινωνίας από τα ορυκτά καύσιμα διαδηλώνουν αλλά και καταστρέφουν αντλίες σε βενζινάδικα δημιουργώντας προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών.

Την Πέμπτη (28/4) οι ακτιβιστές – σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Mail - απέκλεισαν δύο πρατήρια καυσίμων στον αυτοκινητόδρομο Μ25 σε ώρα και κατέστρεψαν αντλίες με σφυριά.

«Περίπου 35 ακτιβιστές από την ομάδα διαμαρτυρίας «Just Stop Oil» απέκλεισαν πρατήριο καυσίμων στο Surrey και το Κεντ γύρω στις 7 το πρωί. Οι διαδηλωτές απέκλεισαν τις εισόδους καθισμένοι στο δρόμο με πανό και στις δύο τοποθεσίες. Κάποιοι από τους «Eco-anarchists» έσπασαν αντλίες βενζίνης αφήνοντας δεκάδες οδηγούς χωρίς καύσιμα», αναφέρει η Daily Mail.

Μέλη της ίδιας οργάνωσης, κατέλαβαν πρόσφατα και τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας πετρελαίου για να υπογραμμίσουν το αίτημά τους να σταματήσει η κυβέρνηση νέα επενδύσεις που αφορούν το πετρέλαιο και το φυσικό αερίου.

Το δημοσίευμα της Daily Mail.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Surrey ανέφερε στη Daily Mai: «Αυτή τη στιγμή έχουμε να κάνουμε με δύο ομάδες διαδηλωτών που εμφανίστηκαν νωρίτερα σήμερα το πρωί στα πρατήρια των εταιρειών Clacket Lane και Cobham Services. Η δράση τους προκαλεί μεγάλη αναστάτωση και εργαζόμαστε όσο πιο γρήγορα μπορούμε για να απομακρύνουμε τους διαδηλωτές από τον χώρο και να επιτρέψουμε και στα δύο πρατήρια βενζίνης να ανοίξουν ξανά.

Ο Nathan McGovern, 22 ετών, φοιτητής από το Κόβεντρι που συμμετείχε στη διαδήλωση, δήλωσε: «Οι πιο ευάλωτοι στον κόσμο πεθαίνουν από έναν εφιάλτη που δημιουργούν στην κοινωνία τα ορυκτά καύσιμα και παρόλα αυτά η κυβέρνησή μας προτείνει να γίνουν γεωτρήσεις για περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Αρνούμαι να παραμείνω άπραγος και να παρακολουθώ την κλιματική αλλαγή να σκοτώνει ανθρώπους Αν οι πολιτικοί και οι γραφειοκράτες αρνούνται να δράσουν, τότε εναπόκειται στους απλούς ανθρώπους να το κάνουν».

Διαβάστε επίσης:

Ο ενεργειακός «πονοκέφαλος» της ΕΕ και η κρίσιμη Σύνοδος - Ο Πούτιν φουντώνει τον οικονομικό πόλεμο