Η πρώτη φωτογραφία στην ιστορία της ανθρωπότητας (pic)

Newsbomb

Το καρέ που έμεινε στην ιστορία
Pixabay

Το καρέ που έμεινε στην ιστορία - Πότε τραβήχτηκε η πρώτη φωτογραφία η οποία έχει διατηρηθεί μέχρι και σήμερα

Σήμερα σχεδόν όλοι έχουμε στην τσέπη μας μία κάμερα, καθώς η τεχνολογία προχωράει μέρα με τη μέρα και τα smartphones έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας.

Μέχρι όμως να πιάσουμε στα χέρια μας φωτογραφική κάμερα και μετέπειτα το smartphone, η φωτογραφία πέρασε από χίλια κύματα εξέλιξης και ανάπτυξης.

Η πρώτη φωτογραφία με κάμερα η οποία έχει διατηρηθεί μέχρι και σήμερα, τραβήχτηκε το 1826 από τον Nicéphore Niépce. Ο τίτλος της φωτογραφίας είναι «Η θέα από το παράθυρο στο Le Gras», με τη λήψη της να γίνεται στο Saint-Loup-de-Varennes της Γαλλίας.

Η πρώτη φωτογραφία στην ιστορία.Harry Ransom Center/University of Texas

Στην εικόνα φαίνονται τμήματα κτιρίων και ο περιβάλλοντας χώρος. Πιστεύεται πως ο Niépce έφτιαξε τη φωτογραφία χρησιμοποιώντας σε σκοτεινό θάλαμο ένα μικρό δίσκο καλυμμένο με ένα ειδικό φωτοευαίσθητο μείγμα.

Με την έκθεση στο φως, το μείγμα σκλήρυνε, ενώ τα κομμάτια που δεν εκτέθηκαν παρέμειναν υδατοδιαλυτά και μπορούσαν να ξεπλυθούν με ένα μείγμα πετρελαίου και ελαίου λεβάντας. Μετά την 8ωρη έκθεση, οι ακτίνες του ήλιου «φώτισαν» τα κτήρια στις δύο πλευρές της εικόνας. Παρά το επίτευγμά του, ο Niépce δεν κατάφερε να τραβήξει την προσοχή της Britain’s Royal Society για τη διαδικασία που ο ίδιος ονόμασε «Ηλιογραφία» κι έτσι έδωσε τη φωτογραφία στο βρετανό βοτανολόγο Francis Bauer.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved