Βασίλισσα Ελισάβετ: Το ιδιόχειρο σημείωμα του 1937 – Πώς περιέγραφε μικρή τη στέψη του πατέρα της

Διαμαντόπουλος Χρήστος

Ένα ντοκουμέντο για τη ζωή της Βασίλισσας.
Royal Collection Trust

Όλο και περισσότερα ντοκουμέντα δίνονται από την προσωπική συλλογή της βασίλισσας Ελισάβετ όσο πλησιάζουμε στην κορύφωση των εορτασμών του Πλατινένιου Ιωβηλαίου – Το ιδιόχειρο σημείωμα που έγραψε η μικρή Πριγκίπισσα το 1937 πριν την ενθρόνιση του πατέρα της Βασιλιά Γεώργιου VI

Ως Λίλιμπετ υπέγραψε το 1937 η 11χρονη τότε Ελισσάβετ που 15 χρόνια αργότερα έμελλε να ανέβει στον βρετανικό θρόνο και να γίνει η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα βρετανικά ΜΜΕ έφεραν την Τρίτη 17/5 στο φως της δημοσιότητας ένα ιδιόχειρο σημείωμα του 1937 στο οποίο η Πριγκίπισσα τότε Ελισσάβετ έγραφε στον πατέρα και την μητέρα της λίγο πριν την στέψη του.

Το σημείμα της 11χρονης Ελισάβετ. Royal Collection Trust

Το Royal Collection Trust έδωσε στη δημοσιότητα το σημείωμα προκειμένου να τιμήσει την Βασίλισσα. Σε αυτό η Λίλιμπετ έκανε «στη μαμά και τον μπαμπά» μια περιγραφή για το τι συνέβη την ημέρα της στέψης του Γεώργιου VI μετά την παραίτηση του αδελφού του, Εδουάρδου Η' από τον βρετανικό θρόνο.

Το γραπτό της ξεκινά με την περιγραφή του ήχου της παρέλασης των Πεζοναυτών του παλατιού έξω από το παράθυρό της στις 5 το πρωί πριν τυλιχθεί με μια ρόμπα για να παρακολουθήσει το θέαμα από την κρεβατοκάμαρά της.

Θυμήθηκε ότι έβλεπε μια ροή ανθρώπων από το παράθυρό της και τελικά σηκώθηκε από το κρεβάτι στις 7:30 το πρωί πριν πάει στο σχολείο για να πάρει την αδερφή της, την πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

Η νεαρή πριγκίπισσα περιέγραψε πώς οι δύο αδερφές δεν μπορούσαν να τελειώσουν το πρωινό τους επειδή ήταν πολύ ενθουσιασμένες και θυμήθηκε τη χαρά της να παρακολουθεί από το παράθυρο καθώς οι πολίτες επευφημούσαν τη Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία.

Επίσης περιέγραψε με μεγάλη λεπτομέρεια τα φορέματα που θα φορούσε αυτή και αδελφή της από λευκό μετάξι με κρεμ δαντέλα, φουσκωμένα μανίκια και «μικρούς χρυσούς φιόγκους μέχρι τη μέση».

Στη συνέχεια πήγαν στην κρεβατοκάμαρα του Βασιλιά και της Βασίλισσας για να χαιρετήσουν τους γονείς τους - περιγράφοντας πώς «φίλησαν τη μαμά και της ευχήθηκαν καλή τύχη» πριν κατευθυνθούν στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Πηγή: Daily Mail

Διαβάστε επίσης:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Μετρό – Εγκαινίασε γραμμή με το όνομά της

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved