ΚΟΣΜΟΣ

Τα λόγια του πατέρα για την αρπαγή του 6χρονου και το ξέσπασμα της μητέρας: «Μου λείπει το παιδί»

Νέα βίντεο και φωτογραφίες του 6χρονου Ράινερ, βλέπουν το φως της δημοσιότητας
Νέα βίντεο και φωτογραφίες του 6χρονου Ράινερ στη Νορβηγία, βλέπουν το φως της δημοσιότητας
Star

Αρπαγή 6χρονου: Ο πατέρας του παιδιού με δήλωσή του δικαιολογεί την πράξη του, ενώ την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη η προκαταρκτική έρευνα της δικαιοσύνης 

Νέα βίντεο και φωτογραφίες του 6χρονου Ράινερ στη Νορβηγία, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ο πατέρας του παιδιού με δήλωσή του δικαιολογεί την πράξη του, ενώ την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη η προκαταρκτική έρευνα της δικαιοσύνης για την υπόθεση.

Στο βίντεο, φαίνεται ο μικρός Ράινερ να παίζει σε μια παιδική χαρά της Νορβηγίας μαζί με τον πατέρα του. Τις εικόνες καταγράφει τρίτο πρόσωπο, ενώ ο μικρός δείχνει χαρούμενος πηγαίνοντας από το ένα παιχνίδι στο άλλο.

Ο πατέρας του μικρού σε δήλωσή του στο Star εξηγεί γιατί άρπαξε τον 6χρονο: «Το νομικό κενό δύο ετών στην Ελλάδα είναι ξεκάθαρα ότι δεν είναι "πρόχειρο" και σίγουρα δεν είναι προς το συμφέρον οποιονδήποτε απαχθέντων παιδιών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να ενεργήσω προς το συμφέρον του παιδιού μου που απήχθη και να το φέρω στο σπίτι σύμφωνα με την αρχή της επιστροφής στη Σύμβαση της Χάγης», δήλωσε ο Ρίκι Πέντερσον.

Ξεσπά η μητέρα του Ράινερ

Την ίδια ώρα, κάθε φορά που μιλάει για το παιδί της η μητέρα του Ράινερ η φωνή της «σπάει». Όπως ενημέρωσαν επισήμως οι νορβηγικές Αρχές τη χώρα μας, το παιδί είναι στην Νορβηγία και είναι καλά στην υγεία του.

Η μητέρα όμως δεν μπορεί να ησυχάσει. Οι τσακωμοί και οι απειλές μεταξύ του ζευγαριού ήταν συχνοί: «Υπήρξαν πολλοί εξαναγκασμοί, απειλές, όταν χωρίσαμε, χρησιμοποιούσε τον Ράινερ ως όπλο για να με αναγκάζει να κάνω πράγματα, τα οποία τα έχω καταγγείλει στην αστυνομία», τόνισε η ίδια.

Η προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας που είναι σε εξέλιξη για την υπόθεση αναζητά, μεταξύ άλλων, τις δικαστικές αποφάσεις από Ελλάδα και Νορβηγία σχετικά με την επιμέλεια του παιδιού. Από την πλευρά της η μητέρα, μέσω του δικηγόρου της, υποστηρίζει ότι η αρπαγή του παιδιού ήταν ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο με τις Αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο να εμπλέκεται στην αρπαγή και τρίτο άτομο.