Ελληνοτουρκικά: Εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου - Ενδεχόμενο να υπάρξει σοβαρή κρίση

Newsbomb

AP

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας εξαπολύει η Τουρκία, αυτή τη φορά μέσω του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Φαρούκ Καϊμάτσι, ο οποίος κάνει λόγο για ενδεχόμενο «σοβαρότατης κρίσης»

Μιλώντας σε δημοσιογράφους της Πορτογαλίας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Φαρούκ Καϊμάτσι, εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας κάνοντας λόγο για «μη ρεαλιστικές και μαξιμαλιστικές αξιώσεις» όσον αφορά στο Κυπριακό, οι οποίες και «κρατούν τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ σε ομηρία».

Ο ίδιος κατηγόρησε ούτε λίγο ούτε πολύ την Ελλάδα, ότι στέκεται εμπόδιο στις σχέσεις Τουρκίας και ΕΕ. «Η συνεργασία Τουρκίας-ΕΕ σε θέματα ασφάλειας, άμυνας, μετανάστευσης και ενέργειας δεν μπορεί να ενισχυθεί λόγω στις στάσεις των Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων ηγετών».

«Αυτό πρέπει να σταματήσει, έχουμε δείξει υπερβολική υπομονή και, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε σοβαρή κρίση», κατέληξε.

Δεν σταματά να προκαλεί η Άγκυρα - 45 παραβιάσεις σήμερα στο Αιγαίο

Την ίδια ώρα σε νέο «ρεσιτάλ» παραβιάσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο προχώρησαν και σήμερα Παρασκευή (3/6) οι Τούρκοι, με υπερπτήσεις drones στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν συνολικά 45 παραβιάσεις (39 από drones, 6 από τα μαχητικά) και 7 παραβάσεις σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved