ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπάιντεν σκόνταψε ξανά ανεβαίνοντας στο προεδρικό αεροσκάφος

Σκόνταψε για μία ακόμη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος
Σκόνταψε για μία ακόμη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκόνταψε ξανά την ώρα που επιβιβαζόταν στο Air Force Οne και τα αμερικανικά Μέσα δεν το άφησαν ασχολίαστο

Λίγες ώρες πριν ο Tζο Μπάιντεν μαγνητοσκοπήσει μια συνέντευξη με τον παρουσιαστή του ABC Τζίμι Κίμελ, σκόνταψε για μία ακόμη φορά στα σκαλιά του Air Force One. Ο Αμερικανός πρόεδρος άρχισε να ανεβαίνει τις σκάλες του αεροπλάνου αφού αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις από δημοσιογράφους, οι οποίοι παραπονέθηκαν κατά τη διάρκεια της πτήσης προς το Λος Άντζελες για την έλλειψη διαθεσιμότητάς του.

Η συνέντευξη του Μπάιντεν με τον κωμικό Τζίμι Κίμελ, πραγματοποιήθηκε παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος δεν έχει δώσει μια καταγεγραμμένη συνέντευξη σε δημοσιογράφο για περίπου τέσσερις μήνες.

Λίγο πριν από την πτώση του, εξέδωσε μια δήλωση μιλώντας λακωνικά για τις προκριματικές εκλογές το βράδυ της Τρίτης που περιλάμβαναν την ανάκληση της ακροαριστερής εισαγγελέως του Σαν Φρανσίσκο, Τσέσα Μπουντίν. «Νομίζω ότι οι ψηφοφόροι έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα χθες το βράδυ», είπε. «Και τα δύο μέρη πρέπει να το λάβουν και να κάνουν κάτι για το έγκλημα, καθώς και για την ένοπλη βία».

Στη συνέχεια, ο 79χρονος Μπάιντεν, επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο χωρίς να ασχοληθεί περαιτέρω με τους δημοσιογράφους. Επίσης, δεν σταμάτησε να μιλήσει στους ρεπόρτερ καθώς έφευγε από τον Λευκό Οίκο το πρωί της Τετάρτης. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ χάνει την ισορροπία του και σκοντάφτει, με τους επικριτές του να τονίζουν οτι έχει πλέον μειωμένη διανοητική αλλά και σωματική ικανότητα.
Τον περασμένο μήνα έχασε και πάλι τα βήματα του στο Air Force One καθώς ταξίδευε στο Ιλινόις. Και τον Μάρτιο του 2021, σκόνταψε επανειλημμένα στα σκαλιά. Ο Λευκός Οίκος είχε επιρρίψει ευθύνες για εκείνο το επεισόδιο στον θυελλώδη άνεμο που επικρατούσε στο αεροδρόμιο.

Ο Μπάιντεν θα περάσει τις επόμενες τρεις ημέρες στο Λος Άντζελες ως οικοδεσπότης της Συνόδου Κορυφής της Αμερικής. Κυριαρχεί η ανακοίνωση του Μεξικανού προέδρου Αντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ότι θα μποϊκοτάρει την εκδήλωση αφού ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να προσκαλέσει τους αριστερούς ηγέτες της Κούβας, της Νικαράγουας και της Βενεζουέλας.