ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν: Το σημείωμα με τις οδηγίες που αποκάλυψε κατά λάθος - Σάλος για τη νέα του γκάφα

Το σκονάκι του Μπάιντεν
Το σκονάκι του Μπάιντεν

Οργιάζουν εκ νέου οι φήμες για την υγεία και την πνευματική διαύγεια του Αμερικανού προέδρου, μετά τη νέα του γκάφα. Ο Μπάιντεν αποκάλυψε κατά λάθος ένα...σκονάκι που του υπαγόρευε τις ακριβείς κινήσεις του σε συνάντηση στο Λευκό Οίκο

Ο Τζο Μπάιντεν έδειξε κατά λάθος στους φωτογράφους ένα σημείωμα που του έλεγε πού να καθίσει, πότε να μιλήσει και τι ακριβώς να κάνει στο τέλος μίας συνάντησης με στελέχη της βιομηχανίας ενέργειας στο Λευκό Οίκο.

Οι συνεργάτες του τον συμβούλευαν μεταξύ άλλων να καθίσει και να μην μιλήσει περισσότερα απο δύο λεπτά. Ένας φωτογράφος τράβηξε μια εικόνα του εγγράφου όταν ο Μπάιντεν το κράτησε κατά λάθος απο την ανάποδη, σε μια συνάντηση με στελέχη της αιολικής βιομηχανίας, στην οποία παρευρέθηκε αφού παρέλειψε την πρωινή συνάντηση του με τους μεγιστάνες πετρελαίου για την καταπολέμηση των τιμών ρεκόρ του φυσικού αερίου.

Η επίμαχη συνάντηση

Οι οδηγίες για τον Μπάιντεν, με τίτλο «Offshore Wind Drop-By Sequence of Events» τον καλούν να «μπει στην αίθουσα του Ρούσβελτ και να πει ένα γεια στους συμμετέχοντες». Έπειτα, το «σκονάκι» γράφει: «Εσεις κάθεστε στη θέση ΣΑΣ». Όταν αποχωρήσουν οι δημοσιογράφοι να «κάνετε στη Liz Shuler, Πρόεδρο, AFL-CIO, μια ερώτηση» και μετά αφού «ευχαριστήσετε τους συμμετέχοντες αναχωρείτε και εσείς».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπάιντεν «συνελήφθη» να χρησιμοποιεί σκονάκι, αφού νωρίτερα φέτος εντοπίστηκε με έτοιμες απαντήσεις για τα μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας για την Ουκρανία.

Το σκηνικό της Πέμπτης (23/6) ήταν το τελευταίο σε μια σειρά από... γκάφες που περιλαμβάνουν την απώλεια της ισορροπίας του και την πτώση του σε δημόσια θέα, αλλά και των αρκετών λεκτικών ατοπημάτων τα οποία έχει κατά καιρούς κάνει. Όλα αυτά, εχουν προκαλέσει φόβους για διανοητική ικανότητα του προέδρου καθώς πλησιάζει τα 80, αν και ο Λευκός Οίκος απορρίπτει τα σχόλια και τις εικασίες σχετικά με την υγεία του.

Ροή Ειδήσεων