ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: 79χρονος πυροβόλησε και σκότωσε την 21χρονη σύζυγό του - Προσπαθούσε 2 μήνες να τον χωρίσει

H Ίρμα Λιδία που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της
H Ίρμα Λιδία που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της
Ιnstagram

Ένα άγριο έγκλημα με θύμα μία 21χρονη τραγουδίστρια και δράστη τον 79χρονο σύζυγό της, συγκλονίζει το Μεξικό.

Η Μεξικανή τραγουδίστρια Ίρμα Λιδία δειπνούσε με τον 79χρονο σύζυγό της στον ιδιωτικό χώρο ενός πολυτελούς ιαπωνικού εστιατορίου στο κέντρο της Πόλης του Μεξικού, όταν εκείνος την πυροβόλησε τρεις φορές, μία απο όλες στο πρόσωπο.

Η νεαρή έτρωγε στο Suntory, ένα ιαπωνικό εστιατόριο στη γειτονιά Benito Juárez της μεξικανικής πρωτεύουσας, όταν ο Χεσούς Ερνάντες την πυροβόλησε και τη σκότωσε την περασμένη Πέμπτη. Στη συνέχεια ο ίδιος και ο σωματοφύλακάς του τέθηκαν υπό κράτηση στο εστιατόριο, καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν.

Άγριο έγκλημα συγκλονίζει το ΜεξικόFacebook

Η μεξικανική εφημερίδα Excelsior ανέφερε ότι η καλλιτέχνης λαϊκής μουσικής είχε προσεγγίσει μια γνωστή δικηγορική εταιρεία της Πόλης του Μεξικού τον Απρίλιο σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας διαζυγίου μετά από μια σειρά περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας. Είχε μάλιστα δώσει φωτογραφίες του μελανιασμένου της προσώπου ως αποδεικτικό στοιχείο.

Η Λιδία είχε υποβάλει αναφορά στην αστυνομία όταν ο Ερνάντες την ξυλοκόπησε τον Δεκέμβριο του 2021. Την είχε επίσης απειλήσει με όπλο σε τουλάχιστον μία ακόμη περίπτωση. Παρά τα βίαια επεισόδια ωστόσο η νεαρή κοπέλα φαίνεται πως είχε αποφασίσει να δώσει στο γάμο της μια δεύτερη ευκαιρία.

Είναι άγνωστο πόσο καιρό ήταν παντρεμένο το ζευγάρι. Ο επικεφαλής ασφαλείας της Πόλης του Μεξικού είπε στο ειδησεογραφικό δίκτυο Milenio ότι ο δράστης συναντήθηκε με δύο άτομα στο εστιατόριο το μεσημέρι της Πέμπτης. Έφυγαν από το εστιατόριο γύρω στις 6 το απόγευμα πριν φτάσει η Λιδία.

Ένας μάρτυρας κατέθεσε ότι ο Χεσούς Ερνάντεζ πυροβόλησε τη Λίντια εξ'επαφής. Η τρίτη σφαίρα την πέτυχε στο κεφάλι. Η νεαρή τραγουδίστρια έχει προγραμματίσει να εμφανιστεί σε συναυλία στο Glendale της Καλιφόρνια το Σάββατο. Το σόου ήταν μέρος του Grandiosas 12, μιας σειράς συναυλιών στο Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες που συγκεντρώνει γνωστούς τραγουδιστές της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής.

Ο δράστης και ο σωματοφυλακάς του έχουν προφυλακιστεί σε φυλακή της Πόλης του Μεξικού, ενώ οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα. Το αίτημά του να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό λόγω της ηλικίας του απορρίφθηκε από δικαστή στην ακρόαση. Δήλωσε αθώος και είπε στο δικαστήριο ότι δεν σκότωσε τη σύζυγό του.Αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο την Πέμπτη (30/6).