ΚΟΣΜΟΣ

#TurkeyIsATerrorState: Οργή στο Twitter για το κράτος – τρομοκράτη της Τουρκίας

#TurkeyIsATerrorState: Οργή στο Twitter για το κράτος – τρομοκράτη της Τουρκίας
Τραυματισμένα παιδιά από τουρκικό βομβαρδισμό στο Βόρειο Ιράκ το 2020
AP Photo/Adnan Ahmed

Τουρκία: Για επίθεση σε βάρος αμάχων κατηγορεί επίσημα την Άγκυρα το Ιράκ, με τους αξιωματούχους του Ερντογάν να απαντούν ότι είχαν στόχο το PKK. Αναβρασμός στο Twitter και ψηλά στα trends το hashtag που κατονομάζει τη γειτονική χώρα ως «κράτος – τρομοκράτη».

Το τελευταίο επεισόδιο του βομβαρδισμού στο Ιρακινό Κουρδιστάν, με τον θάνατο αμάχων πολιτών και των τραυματισμό αρκετών ακόμα, ήταν η αφορμή για ένα νέο ξέσπασμα κατά της Τουρκίας. Μπορεί η Άγκυρα να αρνείται ότι χτύπησε αμάχους, πλην όμως δεν φαίνεται να πείθει κανέναν.

Η Βαγδάτη ζητάει την αποχώρηση του τουρκικού στρατού από το έδαφός της ενώ αποφάσισε ανακαλέσει τον επιτετραμμένο της στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις και θα καλέσει για εξηγήσεις τον Τούρκο πρεσβευτή. Την ίδια ώρα, στο Twitter έγινε πρώτο trend για πολλές ώρες, και παρέμεινε για περισσότερες στα υψηλότερα, το hashtag #TurkeyIsATerrorState.

«Η Τουρκία είναι ένα κράτος τρομοκράτης», έγραψαν χιλιάδες άνθρωποι από πολλές χώρες του κόσμου καταδικάζοντας τη συμπεριφορά της Άγκυρας όχι μόνο στο Ιράκ, αλλά και σε βάρος των Κούρδων, στη Βόρεια Συρία, την Κύπρο και φυσικά τον αναθεωρητισμό και τις απειλές σε βάρος της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Η Άγκυρα, βέβαια, δεν φαίνεται να... ιδρώνει ιδιαίτερα. Ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε πως η Τουρκία «δεν ζητά ποτέ άδεια» από οποιονδήποτε πριν εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία, ενώ λίγη ώρα αργότερα προχώρησε σε νέες προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα, το #TurkeyIsATerrorState, μια φράση επί της ουσίας όμοια με τη γνωστή στην Ελλάδα «η Τουρκία δεν έχει ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο» συνέχιζε να κατακλύζει το Twitter...

Ακολουθούν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά tweets