ΚΟΣΜΟΣ

Λίντα Εβαντζελίστα: Πρακτορείο μοντέλων την πίεσε να φωτογραφηθεί γυμνή στα 16 της – Η εξομολόγηση

Λίντα Εβαντζελίστα: Πρακτορείο μοντέλων την πίεσε να φωτογραφηθεί γυμνή στα 16 της – Η εξομολόγηση
Η Λίντα Εβαντζελίστα.
AP

Πιέσεις να φωτογραφηθεί γυμνή δέχθηκε σε νεαρή ηλικία η Λίντα Εβαντζελίστα – Η εξομολόγησή της στην βρετανική Vogue

Το πρώην supermodel Λίντα Εβαντζελίστα αποκάλυψε σε συνέντευξή της ότι ένα πρακτορείο μοντέλων προσπάθησε να την αναγκάσει να βγάλει τα ρούχα της και να φωτογραφηθεί γυμνή όταν ήταν έφηβη.

Καθ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του '90, η 57χρονη σήμερα Λίντα, πόζαρε για πολλά γνωστά περιοδικά όπως Vogue, Cosmopolitan, Glamour, Elle και Marie Claire, περπατούσε σε πασαρέλες για μεγάλους οίκους μόδας όπως Chanel, Valentino, Dolce & Gabbana, Ralph. Lauren και Giorgio Armani.

Ωστόσο, πρόσφατα παραδέχτηκε ότι ένα πρακτορείο στην Ιαπωνία την πίεσε να ποζάρει γυμνή ενάντια στις επιθυμίες της στα 16 της. Μάλιστα προκειμένου να αποσπάσουν τις φωτογραφίες τις είπαν να βγάλει τα ρούχα της προκειμένου να μετρήσουν τις αναλογίες της.

Το μοντέλο θυμάται ότι έφυγε από το πρακτορείο και τηλεφώνησε στη μητέρα της, η οποία της είπε να φύγει αμέσως από τη χώρα.

Να σημειοωθεί ότι το 57χρονο μοντέλο πέρασε τα τελευταία έξι χρόνια «κρυμμένη» αφού υπέστη μια σπάνια αντίδραση στην αισθητική διαδικασία γνωστή ως CoolSculpting, η οποία είχε σχεδιαστεί για να μειώσει τα λιποκύτταρα της, αλλά αντίθετα, τα έκανε να διογκωθούν. Έκτοτε έχει υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις λιποαναρρόφησης σε μια προσπάθεια να διορθώσει το πρόβλημα, και ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι παύει να ζει μέσα στη «ντροπή» επικοινωνώντας όλο αυτό που της συνέβη. Τώρα, επέστρεψε πρόσφατα στο μόντελινγκ - και εντυπωσίασε στο εξώφυλλο του νέου τεύχους της βρετανικής Vogue.

Ωστόσο, ενώ συζητούσε για τη φωτογράφιση, παραδέχτηκε ότι το σαγόνι και ο λαιμός της δεν μοιάζουν έτσι «στην πραγματική ζωή» και ότι η makeup artist Pat McGrath χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει ταινία και λάστιχα για να τραβήξει σημεία του προσώπου της προς τα πίσω, τα οποία κάλυψε φορώντας μαντήλια και καπέλα.

Εξήγησε ότι εξακολουθεί να «προσπαθεί να αγαπήσει τον εαυτό της», αφού έπαθε κατάθλιψη μετά την προβληματική επέμβαση, και ότι η χρήση της ταινίας «φρόντισε» τις «ανασφάλειές» της, ώστε να μπορεί να νιώθει αυτοπεποίθηση, ενώ «κάνει ξανά αυτό που αγαπάει».

«Αυτό δεν είναι το σαγόνι και ο λαιμός μου στην πραγματική ζωή - και δεν μπορώ να κυκλοφορώ με ταινία και λαστιχάκια παντού. Προσπαθώ να αγαπήσω τον εαυτό μου όπως είναι.