ΚΟΣΜΟΣ

HΠΑ: Άγριος ξυλοδαρμός υπόπτου απο αστυνομικούς - Το εξοργιστικό βίντεο που έγινε viral

Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ
Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ

Ένα νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ κάνει το γύρο του κόσμου. Τρεις αστυνομικοί χτυπούν άγρια έναν ακινητοποιημένο άνδρα στο 'Αρκανσο

Τρεις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στο Άρκανσο των ΗΠΑ, μετά το σοκαριστικό βίντεο που κατέγραψαν περαστικοί και τους δείχνουν να κλωτσούν έναν ύποπτο να τον γρονθοκοπούν και να χτυπούν το κεφάλι του στο έδαφος, στη διάρκεια μιας σύλληψης το περασμένο Σάββατο.

Ένας από αυτούς φαίνεται επίσης να καθηλώνει τον ύποπτο στο έδαφος και να τον κλωτσά επανειλημμένα. Ο άνδρας φαίνεται να προσπαθεί να καλύψει το πρόσωπό του, προσπαθώντας να προστατευτεί. Οι δύο είναι αστυνομικοί στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Κρόφορντ και ο τρίτος στο αστυνομικό τμήμα Μάλμπερι, όπως έγινε γνωστό από τις Αρχές.

Στο βίντεο που κοινοποιήθηκε στα social media, οι αστυνομικοί φαίνονται να κρατούν στο έδαφος με τη βία ένα άτομο και να το γρονθοκοπούν το πρόσωπο, κλωτσώντας το ταυτόχρονα στο πλάι και στην πλάτη. Μια γυναίκα που δεν φαίνεται στο βίντεο ακούγεται να λέει: «Μην τον χτυπάτε. Χρειάζεται φάρμακα». Ο ένας αστυνομικός απαντά: «Κάνε πίσω γα@@@@», ενώ ένας άλλος τη διατάσσει να μπει στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με το CNN.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όταν οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν τον άνδρα, έσπρωξε έναν απο αυτούς στο έδαφος και τον γρονθοκόπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, οδηγώντας στη δραματική απόπειρα σύλληψης όπως φαίνεται στο βίντεο. Σύμφωνα με το AP, ο άγνωστος άνδρας που συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, αντιμετωπίζει κατηγορίες για τρομοκρατική απειλή, αντίσταση στη σύλληψη και άλλες κατηγορίες για επίθεση.

Ο ύποπτος συνελήφθη επειδή φέρεται να είχε απειλήσει έναν υπάλληλο σε βενζινάδικο σε γειτονική πόλη. Σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα τον έφτυσε και στη συνέχεια τον απείλησε λέγοντας ότι θα του «μαχαίρωνε το πρόσωπο». Όταν εντοπίστηκε, σύμφωνα με τον σερίφη, ο άντρας ήταν αρχικά συνεργάσιμος όμως προσπάθησε στη συνέχεια να επιτεθεί στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα όσα καταγράφηκαν στο βίντεο. Ο ύποπτος είναι ο 27χρονος Randal Worcester και κρατείται με εγγύηση 15.000 δολαρίων.

««Οι αστυνομικοί βρίσκονται σε διοικητική άδεια μέχρι τα αποτελέσματα των ερευνών», ανέφερε το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Αστυνομικό Τμήμα του Mulberry. Οι αρχές του Mulberry και το Αστυνομικό Τμήμα λαμβάνουν αυτές τις έρευνες πολύ σοβαρά και θεωρούν όλους τους αξιωματικούς υπόλογους για τις πράξεις τους. Θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα», πρόσθεσε το ανακοινωθέν