ΚΟΣΜΟΣ

Αλεξάντερ Ντούγκιν: Συντετριμμένος στην κηδεία της κόρης του - «Πέθανε για τον λαό, για τη Ρωσία»

Συγκινημένος ο Αλεξάντερ Ντούγκιν στην κηδεία της κόρης του
Συγκινημένος ο Αλεξάντερ Ντούγκιν στην κηδεία της κόρης του
ΑΡ

Εκατοντάδες Ρώσοι πολίτες συγκεντρώθηκαν σήμερα (23/8) για την κηδεία της Ντάρια Ντούγκινα στη Μόσχα. Η κόρη του «θεωρητικού» του Βλαντιμίρ Πούτιν, Aλεξάντερ Ντούγκιν σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση που σύμφωνα με το Κρεμλίνο οργάνωσε και εκτέλεσε η Ουκρανία με στόχο τον ίδιο

Πολίτες με λουλούδια στα χέρια αποχαιρέτησαν σήμερα (23/8) τη Ντάρια Ντούγκινα σε μια αίθουσα στο τηλεοπτικό κέντρο Oστανκίνο της Μόσχας, όπου το ασπρόμαυρο πορτρέτο της εμφανίστηκε πάνω από ένα ανοιχτό φέρετρο.

Ο πατέρας της Αλεξάντερ Ντούγκιν και η σύζυγος του, ντυμένοι και οι δύο στα μαύρα, κάθισαν συντετριμμένοι δίπλα στο φέρετρο της κόρης τους. «Πέθανε για τον λαό, για τη Ρωσία στο μέτωπο. Το μέτωπο είναι εδώ» είπε ο Ντούγκιν στην αρχή της τελετής.

Εμφανώς συγκινημένος, ο πατέρας της δημοσιογράφου είπε στην ομιλία του ότι η κόρη του θα ήθελε οι Ρώσοι πολίτες να τιμήσουν τη μνήμη της, «υπερασπιζόμενοι την πίστη, την Ορθοδοξία, και αγαπώντας τον ρωσικό λαό». Δολοφονήθηκε βάναυσα πρόσθεσε μπροστά στα μάτια του από «εχθρούς της Ρωσίας», ενώ στη συνέχεια ευχήθηκε νίκη της χώρας του επί της Ουκρανίας.

Η Ντούγκινα σκοτώθηκε το Σάββατο όταν μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό της εξερράγη καθώς οδηγούσε σε έναν αυτοκινητόδρομο έξω από τη Μόσχα. Η Ρωσία λέει ότι οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες ήταν πίσω από την επίθεση, ισχυρισμός που απορρίφθηκε από το Κίεβο.

Ο 60χρονος Ντούγκιν έγινε γνωστός τη δεκαετία του 1990 στο ιδεολογικό χάος που ακολούθησε τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Υπήρξε αντικομμουνιστής τα τελευταία χρόνια της σοβιετικής κυριαρχίας. Τακτικός θαμώνας στη ρωσική τηλεόραση, ο γενειοφόρος διανοούμενος με τον αέρα του προφήτη λέγεται οτι επηρεάζει ιδεολογικά τον Ρώσο πρόεδρο

O Βλαντιμίρ Πούτιν καταδίκασε το «απεχθές έγκλημα» και απένειμε στην Ντάρια Ντούγκινα μετά θάνατον το κρατικό Βραβείο Ανδρείας.