ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία Ντούγκινα: Την σκότωσαν ακραίοι κατά του Πούτιν; Οι απειλές και η ανάληψη ευθύνης

O Aλεξάντερ Ντούγκιν στην κηδεία της κόρης του
O Aλεξάντερ Ντούγκιν στην κηδεία της κόρης του
ΑΡ

Ο λεγόμενος Εθνικός Ρεπουμπλικανικός Στρατός (NRA) που υπόσχεται ανατροπή του Πούτιν ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία της κόρης του «ιδεολόγου» του Ρώσου προέδρου Αλεκσάντρ Ντούγκιν, Ντάρια

Μία ομάδα Ρώσων που θέλει να ανατρέψει τον Πούτιν ισχυρίζεται οτι τοποθέτησε τον μοιραίο εκρηκτικό μηχανισμό που σκότωσε τη Ντάρια Ντούγκινα. Η βίαιη φατρία της αντιπολίτευσης «Εθνικός Ρεπουμπλικανικός Στρατός» ισχυρίζεται ότι οργάνωσε την επίθεση που σκότωσε την κόρη του Ντούγκιν, την ώρα που οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών κατηγόρησαν την Ουκρανία.

Ο αποκαλούμενος Εθνικός Ρεπουμπλικανικός Στρατός χρησιμοποίησε τον λογαριασμό του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Telegram για να αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία της Ντούγκινα. «Είμαστε Ρώσοι ακτιβιστές, στρατιωτικοί και πολιτικοί, επί του παρόντος επίσης παρτιζάνοι και μαχητές του Εθνικού Ρεπουμπλικανικού Στρατού, και θέτουμε εκτός νόμου τους πολεμοκάπηλους, τους κλέφτες και τους καταπιεστές των λαών της Ρωσίας!

Ανακηρύσσουμε τον Πρόεδρο Πούτιν σφετεριστή της εξουσίας και εγκληματία πολέμου που παραβίασε το Σύνταγμα, εξαπέλυσε έναν αδελφοκτόνο πόλεμο μεταξύ σλαβικών λαών και έστειλε Ρώσους στρατιώτες σε βέβαιο και παράλογο θάνατο. […] Θα ανατρέψουμε και θα καταστρέψουμε τον Πούτιν! » αναφέρει το σχετικό μανιφέστο.

Η ρωσική FSB κατηγόρησε για την έκρηξη το βράδυ του Σαββάτου μια Ουκρανή κατάσκοπο, ονόματι Natalia Vovk. Ο πατέρας της Ντούγκινα, Αλεξάντερ Ντούγκιν είχε στο παρελθόν πιστωθεί ότι διαμόρφωσε το όραμα του Πούτιν για μια αυτοκρατορία που περιελάμβανε πρώην σοβιετικά κράτη όπως η Ουκρανία, με αποτέλεσμα να ονομαστεί «ο εγκέφαλος του Πούτιν». Όμως εσχάτως είχε γίνει πιο επικριτικός με τον Ρώσο πρόεδρο και θεωρείται ότι ήταν ο στόχος του βομβαρδισμού.

Στην κηδεία της κόρης του υποσχέθηκε ότι ένα νέο ρωσικό κράτος θα προσαρτήσει πλήρως την Ουκρανία και άλλα εδάφη και είπε πως η κόρη του «πέθανε για τον λαό, πέθανε για τη Ρωσία», προσθέτοντας οτι «το τεράστιο τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο από το υψηλότερο επίτευγμα, τη νίκη μας» έναντι της Ουκρανίας.

Ωστόσο, ο Εθνικός Ρεπουμπλικανικός Στρατός χλεύασε την εκδοχή των γεγονότων του Κρεμλίνου, που θέλει την Ουκρανή κατάσκοπο να αλλάζει επανειλημμένα την εμφάνισή της και τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου της για να ξεγελάσει τους Ρώσους.

«Τι ταχύτητα έρευνας! Όλα αυτά έγιναν γνωστά μια μέρα μετά τη δολοφονία. Οι αρχές φοβούνται τόσο πολύ τους παρτιζάνους που είναι έτοιμες για κάθε παραμύθι» σχολίασε στο κανάλι Rospartizan του Telegram. Η NRA είπε ότι η Ουκρανή που σύμφωνα με την FSB μπήκε στη Ρωσία με την κόρη της και έφυγε για την Εσθονία είναι πιθανότατα πρόσφυγας από την κατεχόμενη Μαριούπολη. Η ουκρανική πόλη-λιμάνι που επλήγη σκληρά καταλήφθηκε από τα στρατεύματα του Πούτιν στα πρώτα στάδια του πολέμου, που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

«Υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες γυναίκες που φθάνουν από την πόλη στην Ευρώπη μέσω της Ρωσίας. Το να παίζουν αυτή την ιστορία είναι πολύ βολικό για τις ειδικές υπηρεσίες του Πούτιν, βρήκαν τους "ένοχους" και δεν έχουν τίποτα να δείξουν", συνέχισε η NRA.

Χθες το βράδυ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε τη δολοφονία της Ντούγκινα «βάρβαρο έγκλημα». Ο θάνατός της έχει προκαλέσει εκκλήσεις στην πολιτική ελίτ της Μόσχας για εκδίκηση. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο προειδοποίησε για αυξημένη πιθανότητα ρωσικών στρατιωτικών επιδρομών.