Ο Τζόνσον φεύγει ο Σούνακ έρχεται

Newsbomb

AP

Εκλογές Βρετανία: Η απόσυρση του Μπόρις Τζόνσον από τις εκλογές φέρνει τον Ρίσι Σούνακ ένα βήμα πριν την πρωθυπουργία. Αύριο (24/10) θα κριθούν όλα

Η απόσυρση του Μπόρις Τζόνσον από τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας έφερε τα πάνω - κάτω στη Βρετανία και πλέον ο Σούνακ φαίνεται να είναι ο μόνος που μπορεί να γίνει πρωθυπουργός της χώρας.

Όπως έδειξαν στοιχεία του BBC ο Ρίσι Σούνακ συγκεντρώνει την υποστήριξη από 146 βουλευτές ενώ ο Μπόρις Τζόνσον είχε φτάσει τους 57 και η Πένι Μόρντοντ μόλις 24.

Από την στιγμή που ο Τζόνσον δήλωσε την απόσυρσή του από τη μάχη της πρωθυπουργίας ο Σούνακ μένει ο μόνος υποψήφιος με τριψήφιο αριθμό υποστηρικτών, με αποτέλεσμα να μπορεί να αποτελεί από αύριο πρωθυπουργό της χώρας καθώς η Μόρντοντ απέχει αρκετά από έναν τριψήφιο αριθμό βουλευτών, ο οποίος προαπαιτείται για την υποψηφιότητα.

Οι υποψηφιότητες ήταν ανοιχτές μέχρι αύριο Δευτέρα 24/10, ωστόσο για να μπορεί κάποιος να μπει στην κούρσα μάχης θα πρέπει να έχει τριψήφιο αριθμό βουλευτών. Αυτό σημαίνει ότι ο Σουνάκ με 146 βουλευτές που είχε έως τώρα, είναι ο μόνος που πληρεί τις προϋποθέσεις, σε αντίθεση με τη μόνη πλέον αντίπαλό του, Πένι Μόρντοντ, η οποία χρειάζεται ακόμα 76 βουλευτές για να φτάσει έστω τους 100.

Αν η Μόρντοντ έφτανε τον τριψήφιο αριθμό σε βουλευτές, τότε την Παρασκευή 28/10 θα γινόντουσαν οι εκλογές ανάμεσα στους δύο Συντηρητικούς και θα έβγαινε ο αντικαταστάτης της Λιζ Τρας.

Επομένως όπως όλα τα σενάρια δείχνουν από αύριο η Βρετανία θα έχει νέο πρωθυπουργό τον Σούνακ, ο οποίος έχει προβάδισμα 122 βουλευτές έναντι της Μόρντοντ, εκτός κι αν συμβεί κάποιο «μαγικό» απρόοπτο, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει στις εκλογές την 28η Οκτωβρίου.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved