ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Παρουσιάστρια του BBC «καταχάρηκε» με την παραίτηση Τζόνσον

Βρετανία: Παρουσιάστρια του BBC «καταχάρηκε» με την παραίτηση Τζόνσον

Σάλος προκλήθηκε στη Βρετανία από το... πλατύ χαμόγελο της δημοσιογράφου την ώρα που σχολίαζε την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στη Βρετανία οι «πανηγυρισμοί» οn air από παρουσιάστρια του BBC, η οποία δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό της για το γεγονός ότι ο Μπόρις Τζόνσον αποσύρθηκε από την κούρσα της διαδοχής του Συντηρητικού κόμματος.

H Martine Croxall κατά την εισαγωγή της στη χθεσινή της εκπομπή, κι ενώ είχε περάσει περίπου 1:30 από την αιφνιδιαστική παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού ανέφερε: «Λοιπόν, όλα αυτά είναι πολύ συναρπαστικά, έτσι δεν είναι;» προσθέτοντας: «Μου επιτρέπεται να είμαι τόσο χαρούμενη; Λοιπόν είμαι».

Oι τηλεθεατές έμειναν εξοργισμένοι από τα σχόλια της παρουσιάστριας, με αρκετούς βουλευτές των Τόρις επίσης να την επικρίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η μεροληψία των ρεπόρτερ του BBC αμφισβητήθηκε, με έναν χρήστη να γράφει: «Η Martine Croxall του BBC News δείχνει την προκατάληψη της όταν σίγουρα ένας αναγνώστης ειδήσεων πρέπει να είναι αμερόληπτος. Ανίκανη για τη δουλειά».

Ένας άλλος εξαγριωμένος χρήστης ανέβασε στο Twitter: «Η Μάρτιν Κρόξαλ δικαίως καταστρατηγείται για αυτήν την κομματική επίδειξη ενθουσιασμού καθώς κυκλοφόρησε η είδηση ​​ότι ο Μπόρις Τζόνσον αποχώρησε από την ''κούρσα''. Αυτή η έλλειψη αμεροληψίας και επαγγελματισμού δείχνει γιατί τόσοι πολλοί κατηγορούν το BBC για μεροληψία».

Μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες, η παρουσιάστρια ερευνάται, όπως ανακοίνωσε το BBC News, για «πιθανή παραβίαση της αμεροληψίας». «Είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρούμε τα υψηλότερα πρότυπα σύνταξης. Διαθέτουμε διαδικασίες για την τήρηση των προτύπων μας και αυτές οι διαδικασίες έχουν ενεργοποιηθεί», πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του το ενημερωτικό μέσο.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Ρίσι Σούνακ, νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας - Το μεγάλο «στοίχημα»

Αξάτα Μούρτι: Όσα δεν γνωρίζετε για την σύζυγο του Ρίσι Σούνακ

Πένι Μόρντοντ: Η πρώην... βοηθός μάγου που ήθελε να γίνει πρωθυπουργός