Αξάτα Μούρτι: Όσα δεν γνωρίζετε για την σύζυγο του Ρίσι Σούνακ

Ποια είναι η πάμπλουτη σύζυγος του επόμενου πρωθυπουργού της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ

 Αξάτα Μούρτι: Όσα δεν γνωρίζετε για την σύζυγο του Ρίσι Σούνακ
Η Αξάτα Μούρτι και ο Ρίσι Σούνακ.
Getty Images
2'

Τις τελευταίες ώρες ο Ρίσι Σούνακ βρίσκεται στο επίκεντρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης καθώς θεωρείται το φαβορί για την πρωθυπουργία στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας. Ωστόσο πέρα από τον ίδια την προσοχή «έχει κεντρίσει» και η πάμπλουτη σύζυγός του, Αξάτα Μούρτι που είναι η κόρη του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της εταιρείας τεχνολογίας «Infosys» Ναραγιάνα Μούρτι.

Ποια είναι η Αξάτα Μούρτι

Η Αξάτα γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1980 και με τον Ρίσι Σούνακ γνωρίστηκαν όταν σπούδαζαν και οι δύο στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Παντρεύτηκαν το 2009 στη Μπανγκαλόρ και έχουν δύο κόρες, την Κρίσνα και την Ανούσκα.

Η Αξάτα Μούρτι είναι διευθύντρια της επενδυτικής εταιρείας Catamaran Ventures ενώ το 2010 λάνσαρε τη δική της μάρκα μόδας, «Akshata Designs». «Με ενδιαφέρει η ιστορία πίσω από ένα συγκεκριμένο ρούχο, η αυθεντικότητά του, η δεξιοτεχνία και η προστασία μιας πλούσιας κληρονομιάς», είχε πει η Αξάτα στη «Vogue India».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Scotsman» η εκτιμώμενη καθαρή αξία των περιουσιακών της στοιχείων φτάνει στο ύψος των 500 εκατομμυρίων λιρών. Εκτός από το μερίδιό της στον οικογενειακό κολοσσό είναι μέτοχος σε έξι ακόμη εταιρείες.

https://www.instagram.com/p/ChZ2a23M9WA

Τέλος, η μητέρα της Αξάτα, Σουντά Μούρτι, είναι η πρώτη γυναίκα μηχανικός που εργάστηκε για την τότε μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ινδίας, σύμφωνα με τον Guardian. Είναι περισσότερο γνωστή για το κοινωνικό της έργο και τη συμβολή της στη λογοτεχνία.

Σχετικές ειδήσεις

Ρίσι Σούνακ: Ο Ινδός εκατομμυριούχος στο κατώφλι της Ντάουνινγκ Στριτ

Βρετανία: Φαβορί ο Σούνακ μετά την «ντρίμπλα» Τζόνσον -H επόμενη ημέρα

Βρετανία: Έκανε πίσω ο Τζόνσον – Φαβορί για την πρωθυπουργία ο Σούνακ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή